Kaffe
Avkalkning kaffe

Hur du kalkar av din kaffemaskin från Philips


 

Varför måste jag kalka av min kaffemaskin från Philips?


Att kalka av kaffemaskinen hjälper dig med:

 

  • Förlänger kaffemaskinens livstid.
  • Säkerställer att kaffet har perfekt temperatur.
  • Mimimerar ljudnivån.
  • Du slipper onödiga reparationskostnader.
  • Säkerställer att kaffets smak förblir perfekt.

Välj din Philips-maskin för information om avkalkning

Philips Mini
HD7432/20, HD7435/20

Avkalka din Philips-maskin med rätt avkalkningsmedel


De flesta syror som exempelvis svavelsyra, saltsyra, sulfaminsyra och vinäger (ättika) löser inte upp kalken ordentligt, utan kan istället skada din kaffemaskin. Vinäger lämnar en stark lukt i maskinen, och kvarvarande kaffeoljor kan ta upp vinägern, vilket också ger en besk smak på kaffet. Vi rekommenderar därför att du enbart använder de specialutvecklade avkalkningsmedlen från Philips.

Hur ofta ska jag avkalka min kaffemaskin?


 

Vissa kaffemaskiner berättar för dig när det är dags att avkalka din maskin med ett LED-ljus. Om din kaffemaskin inte har en sådan varning måste du själv avgöra hårdheten på vattnet. Du kan:


1. Använd en testremsa för vattnets hårdhetsgrad (klicka här för att köpa): Håll remsan i kranvattnet 1 sekund, vänta sedan 1 minut och jämför med tabellen nedan för att se hur ofta du måste avkalka.
2. Ställ frågan direkt till din vattenleverantör.


Ring till oss

08-5792 9067
Mandag-fredag 09:00-18:00