Luftkvalitet

Philips Luftrenare

Varje andetag räknas

Astma och allergier har blivit allt vanligare och ungefär var femte svensk lider av pollenallergi. Många tror att de är skyddade mot dålig luft i hemmet, men tvärtemot är inomhusluften ofta betydligt mer förorenad än utomhusluften. Vi är väldigt noga med vad vi äter och dricker, men med tanke på att vi andas sju gånger mer luft i kilo än vad vi äter dagligen är det konstigt att vi knappt reflekterar någonting över kvaliteten på den luft som vi andas.

   

Renare inomhusluft för
bättre hälsa
       

Perfekt för dig som lider av astma och allergier
AC3256/10

 

 • För rum upp till 76 kvm2
 • Speciellt allergiläge*
 • Tar bort 99,9 7% av luftburna allergener
 • Testad och certifierad av ECARF
Rekommenderat pris: 4 999,00 kr
60 dagars returrätt

Varför är ren luft viktigt


På grund av det kalla svenska klimatet spenderar vi ungefär 90% av vår tid inomhus. Därför är det viktigt att kvalitén på vår inomhusluft är så bra som möjligt. Att vistas i dålig inomhusluft har både korta- och långsiktiga konsekvenser som påverkar oss alla. För känsliga grupper så som astmatiker och allergiker, personer med kroniska lungsjukdomar, samt gravida och småbarn kan konsekvenserna bli betydligt med påtagliga. Andningssvårigheter, trötthet, hosta och rinnande näsa är några av symptomerna som orsakas av sämre luftkvalité, och i det långa loppet kan det även påverka vår allmänna hälsa. Därför är det viktigt med ren luft hemma.

Din inomhusluft

 

Det många inte vet är att den luft vi andas i våra hem oftast är mer förorenad än den luft vi andas utomhus. I våra hem finns det många källor som bidrar till sämre luftkvalité. Luftburet damm, djuravfällning, levande ljus, matos, rök och rengöringsmedel är alla exempel på föroreningar som vi kan hitta i våra hem. Dessutom förorenas inomhusluften ytterligare, då utomhusluften tränger in i våra hem via ventilationssystem och andra luftdrag.

Välkommen våren!


Vad är pollenallergi?

Våren är för många människor den bästa tiden på året. Men är för människor som lider av pollenallergi förknippas årstiden istället med något jobbigt. De som är känsliga för pollen är allergiska mot vissa små partiklar som gräs, växter och träd avger. Pollen är mycket små partiklar som svävar i luften omkring oss. Ca 20 % av svenskarna lider av pollenallergi och får allergiska reaktioner av pollenpartiklar.

Vad är pollen?

Pollen är blomväxter och barrträds befruktningsorgan vilka är nödvändiga för att dessa plantor ska kunna föröka sig. Gräs, träd, växter och blommor har olika blomningsperioder, dessa perioder kallas för pollensäsonger. Träd som björk, al och hassel blommar redan i januari eller februari medan den första gräspollen kommer kring maj. Det finns grässorter som fortfarande släpper pollen i september och vissa örter blommar så lång period som maj till november. Pollensäsongen kan med andra ord täcka en stor del av året.

Vad kan jag göra?

Philips Luftrenare reducerar förekomsten av symptom såsom nysningar, rinnsnuva, tårar, röda ögon, klåda i näsan, kliande hud och rinnsnuva i samband med pollenallergi (hösnuva)*.

Det extra tjocka Nano Protect S3-filtret i Philips Luftrenare filtrerar effektivt bort 99,97 % allergener och dessutom 99,9 %** av de vanligaste bakterier samt vissa virus så små som 0,02 um, vilket är mer än 100 gånger mindre än PM2,5.

Perfekt för dig som lider av astma eller allergier


Philips luftrenare är testade och godkända av ECARF (Stiftelsen Europeiska Centret för Allergiforskning). Detta innebär att Philips luftrenare är speciellt lämpliga för personer med allergibesvär. Philips luftrenare reducerar förekomsten av symptom såsom nysningar, rinnsnuva, tårar, röda ögon, klåda i näsan, kliande hud och rinnsnuva i samband med pollenallergi (hösnuva)*.

*Kliniskt test på Philips luftrenare AC4012 med gräspollen. Enligt testresultatet förväntas samma effekt för likvärdiga produkter som AC3256 och AC4080 (Bergmann, december 2015).

Ta kontroll över din luft


Avancerad Aerasense-teknologi, som kan jämföras med en professionell sensor, säkerställer luftkvaliteten inomhus i realtid via en numerisk display samt ljusindikator. Sensorn känner även av och ställer in luftrenaren automatiskt för optimal luftrening. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får hälsosam luft.

VitaShield IPS-teknologi


VitaShield IPS teknologi filtrerar luften på ett naturligt sätt utan att släppa ut biprodukter som exempelvis ozon. Luften filtreras genom flera lager av filter och avlägsnar hår, damm, pollen, virus, bakterier, samt skadliga gaser från luften. Filtreringen avlägsnar 99,97% av luftburna allergener, så små som 0,02 mikrometer.

Naturlig filtrering

Förfiltret fångar upp större partiklar så som:

 

 • Hår och djuravfällningar
 • Synligt damm
   

Det aktiva kolfiltret avlägsnar skadliga gaser, så som:

 

 • Formaldehyd (som exempelvis finns i plasttillverkning, färg och möbler)
 • Flyktiga organiska ämnen (TVOC) (som exempelvis finns i möbler och rengöringsmedel)

 

NanoProtect S3-filteret fångar det finaste partiklarna, så som:

 

 • Tobaksrök
 • Avgaser
 • Bakterier och virus

Philips Luftrenare

 • 3000 series Luftrenare

  • Rumsstorlek: upp till 95 m²
  • Tar bort 99,9 % luftburna allergener
  • Ger direkt återkoppling på luftkvalitén
  • Testad och certifierad av ECARF
  AC3256/10
  4 999,00 kr
  Visa produkt

*Kliniskt test på Philips luftrenare AC4012 med gräspollen. Enligt testresultatet förväntas samma effekt för likvärdiga produkter som AC3256 och AC4080 (Bergmann, december 2015).

**Remove 99.9% of bacteria. Tested by Shanghai Institute of Measurement and Testing Technology (SIMT) in 30m3 chamber according to GB21551.3-2010, (Staphylococcus albsp) 8032 as testing bacteria. Remove 99.9% viruses* (H1N1 test in Airmid). Microbial Reduction Rate Test conducted at Airmid Healthgroup Ltd. tested in a 28.5m3 test chamber contaminated with airborne influenza A(H1N1).