½ msk finhackade syltade apelsinskal eller aprikoser
Till glasyren:
225 g florsocker
1 äggvita
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 °C
Använd mixern och knappen intervall för att mala mjöl, nötter, mandelspån, kakao, kanel, ingefära, kryddnejlika, salt, bakpulver, bikarbonat och apelsinessens till ett kryddigt nötmjöl. Använd matberedarskålen och stålkniven för att röra smör, honung och socker smidigt.
Blanda ner äggen, ett i taget, i smör- och honungsblandningen. Tillsätt sedan nötmjölet och vetemjölet lite i taget innan du blandar i apelsinskal eller aprikoser. Blanda med knappen intervall så kort tid som möjligt.
Lägg upp degen på en mjölad yta och kavla ut till 5 mm tjocklek. Använd olika kakformar (stjärna, hjärta, gran osv.) till att ta ut figurer och lägg över på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. (Eller forma små kulor med fuktade händer, lägg dem på en bakplåt och platta ut genom att trycka till dem).
Grädda i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Glasyr: blanda florsocker och äggvita. Dekorera de avsvalnade kakorna med glasyr med hjälp av en spritspåse eller plastspruta.
45 minuters tillagningstid + 15 minuter i ugnen + 15–30 minuter för dekoration
NutriU-receptapp
Hitta fler recept och inspiration till din Airfryer och andra Philips köksapparater
Över 500 recept, matlagningstips och knep, nytt innehåll varje vecka
Daglig inspiration och ett sätt att upptäcka nya favoritrecept
Genom att klicka på länken kommer du att lämna den officiella Philips Electronics Ltd. ("Philips") webbplats. Alla länkar till tredje parts webbplatser som kan visas på denna webbplats tillhandahålls endast för din bekvämlighet och representerar inte på något sätt någon anknytning till eller stöd för informationen som tillhandahålls på dessa länkade webbplatser. Philips lämnar inga utfästelser eller garantier av något slag med avseende på tredje parts webbplatser eller informationen däri.