Consumer
Produkter

  Vanliga frågor

    Vill du veta mer om LED-lampor? Läs våra fem vanligaste frågor.    

1. Hur kan jag stabilisera ljusflödet?

 

Många nya dimmers har en skruv som kan justeras manuellt för att reglera rätt belastningsnivån. Om den inte befinner sig i rätt läge kan oönskade effekter som surrande ljud och flimmer uppstå. Justera skruvens läge för att hitta ett stabilt ljusflöde. Om du behöver extra support kan du kontakta Philips kundtjänst.

 

2. Vilken typ av dimmer kan jag använda till min en LED-lampa eller spotlight?

 

Philips har ett brett utbud dimbara lampor och spotlights som alla har kompatibilitetstestats tillsammans med ett antal olika europeiska dimmers. Se den kompletta listan över dimmerkompatibilitet för att ta reda på vilka dimmers vi rekommenderar.

 

Visa dimmerkompatibilitetslistan för Philips LED-lampor och spotlights (PDF)

 

3. Under vissa tider på dagen märker jag en skillnad i ljusnivån.  Kan det skada produkten?

 

Elbolaget sänder pulser vid vissa tidpunkter på dagen för att växla mellan dag- och nattinställning. Dammsugare kan också vid vissa tillfällen skapa störningar i nätet när de startas. Den här effekten skadar dock inte produkten.

 

Hur kan jag förhindra störningar i ljudinstallationen?

Det kan uppstå störningar om elkablar kombineras med högtalarkablar. Det går att förhindra genom att skapa ett större avstånd mellan lampans två ingångskablar och ljudinstallationen.

 

4. Kan jag blanda LED-lampor med lysrör eller andra induktiva ljuskällor på en dimmer?

 

Nej, det ger oönskade effekter som flimmer.

 

5. Vilken typ av dimmer kan jag använda till min LED-lampa?
gold-dimmer
När en förpackning är märkt med en guld- färgad dimmerikon betyder det att produkten kan användas med alla
typer av fasstyrda dimmerenheter som säljs i Europa. Ljuset kan dimras ned till 0-2 % av maximalt ursprungligt ljusflöde.
En silverfärgad dimmerikon på en förpackning visar
att produkten är kompatibel med utvalda fasstyrda dimmerenheter
(med bakkantsdimring).

Philips har testat ett antal europeiska dimmers för att kontrollera kompatibiliteten med våra armaturer. Dessa dimmers finns med på listan över dimmerkompatibilitet och rangordnas efter prestanda.

 

Visa dimmerkompatibilitetslistan för Philips LED-lampor (PDF)

 

Optimal prestanda för dimmerenheter garanteras vid anslutning till maximalt tre Philips LED-lampor med silverfärgad dimmerikon eller sex lampor med guldfärgad ikon.

Behöver du mer hjälp med att hitta rätt lampa?

Om du vill veta mer om Philips Lighting kan du titta på våra videor eller klicka här
LED-lampor

LED-lampor

 

Använd LED-lampor för att förändra ett rum med vackert varmvitt ljus. Den här guiden visar hur LED-lampor ger dig obegränsade belysningsmöjligheter, energibesparingar på upp till 90 % samt lägre kostnader.

Belysningseffekt

Belysningseffekt

 

Se hur lampans ljuseffekt påverkas av dess beläggning och hur det skapar olika typer av belysning. Frostade lampor ger ett indirekt ljus medan klara lampor har ett gnistrande och naturligt varmt ljus.

Lågenergilampor

Lågenergilampor

 

Lågenergilampor kallas även kompaktlysrör och använder mindre energi än klassiska glödlampor, men ger samma ljusnivå. Se hur lågenergilampor kan skapa en ljuseffekt och stämning som passar ditt humör och samtidigt vara snälla mot plånboken.

 

Halogenlampor

Halogenlampor 

 

Halogenlampor är snabbaste och enklaste alternativet till klassiska glödlampor. Se hur halogenlampor erbjuder ett stort antal belysningsmöjligheter med samma varma gnistrande ljus av hög kvalitet som du är van vid från traditionella glödlampor.

I rampljuset

Ta en titt på våra övriga belysningsprodukter