Sverige
LED ljuskällor

Upptäck energieffektiva LED-lampor

Energieffektiva LED-lampor

Philips LED-lampor är snälla mot både miljön och din plåbok: livslängden innebär färre lampbyten medan energieffektiviteten sänker dina underhållskostnader.

 

Philips LED-lampor förbrukar upp till 80 % mindre energi än vanliga glödlampor, men ger samma varma och vackra ljus. En enda LED-lampa kan ha en livslängd på upp till 15 000 timmar, vilket motsvarar 15 traditionella glödlampor! Du slipper krångliga lampbyten samtidigt som du bidrar till en minskad mängd elektronikavfall. Ditt hem är värt att investera i – låt Philips hjälpa dig.

energibesparande-bild-transparent

Energibesparande LED-lampor

 

LED-belysning betyder hållbar belysning på så många olika sätt. Först och främst förbrukar LED-lampor upp till 90 % mindre energi jämfört med en vanlig glödlampa med samma ljusflöde.

 

När du köper en LED-lampa eller en glödlampa från Philips börjar du spara pengar direkt. För varje glödlampa som duersätter med en LED-lampa kommer du märka en omedelbar minskning av elräkningen.

lång-livslängd

Lång livslängd

 

LED-ljuskällor räcker längre och innebär färre lampbyten. Detta minskar inte bara mängden avfall betydligt, utan sparar även pengar på lång sikt.

 

Livslängden för en LED-ljuskälla kan vara upp till 10 gånger längre än för vanliga ljuskällor. En vanlig glödlampa har en livslängd på cirka 2 000 timmar, medan Philips LED-lampor har en livslängd på upp till 20 000 timmar. Det är 20 år!

Lumen och wattal

 

Lumen och wattal är också viktiga koncept att förstå för att kunna bedöma en ljuskällas energiförbrukning. Förenklat kan vi säga att en LED-lampa använder mycket mindre energi (watt) för att producera samma ljusflöde (lumen).

 

Till exempel: en LED-lampa förbrukar endast 2,5 watt för att producera ett ljusflöde på 115 lumen, medan en vanlig glödlampa använder 15 watt (eller sex gånger mer energi!) för att producera samma ljusflöde.

 

Titta på videoklippet om du vill lära dig mer om watt och lumen eller läs våra Wiki-guider om ljusmängd samt watt och lumen.

Watt och lumen

Populära LED-lampor

Populära LED-lampor och spots