Sverige
LED ljuskällor

Skapa naturligt dagsljus i ditt hem med Philips LED-lampor

Rent, vackert LED-ljus

 Philips LED-lampor håller hög kvalitet och har konsekvent god färgåtergivning så att färgerna i ditt hem förblir äkta och naturliga.

 

Varmt, klart ljus lyser upp ditt hem och gör att färgerna känns mer levande medan livslängden och hållbarheten innebär färre lampbyten. Lampornas klassiska utseende är välbekant, men den avancerade LED-teknologin inuti är unik; god färgåtergivning och stabilt ljusflöde under hela livslängden så att du kan njuta av vackert ljus i flera år.

 

Läs mer om färgåtergivningsindex och varför det är viktigt när du ska välja rätt ljuskälla till ditt hem. 

led-cri-png

Vad är färgåtergivningsindexet?

 

Ljuskällans effekt på hur det mänskliga ögat upplever färger uttrycks i ett färgåtergivningsindex (CRI) på en skala från 0 till 100. Naturligt solljus har ett CRI på 100 och utgör standarden vid jämförelse av alla andra ljuskällor.

led-cri-2-png

 

CRI för Philips LED-produkter är alltid högre än 80, nära värdet för solljus, vilket innebär att det återger färger på ett naturligt sätt.

Lumen och wattal

 

Lumen och wattal är också viktiga koncept att förstå för att bedöma en ljuskällas energiförbrukning. Förenklat kan vi säga att en LED-lampa använder mycket mindre energi (watt) för att producera samma mängd ljusflöde (lumen).

 

Ett exempel: en LED-lampa använder endast 2,5 watt för att producera ett ljusflöde på 115 lumen, medan en vanlig glödlampa använder 15 watt (eller sex gånger mer energi!) för att producera samma ljusflöde.

 

Titta på videoklippet om du vill lära dig mer om watt och lumen eller läs våra Wiki-guider om ljusmängd samt watt och lumen.

Watt och lumen

Populära LED-lampor

Populära LED-lampor och spots