Sonicare
Oral HealthcareFriska tänder,
friskt hjärta?

OM

Munhälsa och hjärtsjukdom

FOREBYGG

Kan god munhygien bidra till att förebygga hjärtsjukdomar

BEHANDLA

Behandla plack eller tandkötts-inflammation

Är munhälsan och hjärtsjukdomar sammankopplade?

   

Att det är viktigt att borsta tänderna och hålla munnen fräsch vet de flesta om. Men många känner inte till den senaste forskningen som visar att det finns ett samband mellan munhälsa och allvarliga sjukdomar. Det är 5 gånger högre risk att de som har inflammationer i tandköttet och tandlossning drabbas av hjärt- och kärlsjukdom, säger Birgitta Söder, professor emeritus vid Karolinska institutet.

Kan god munhygien bidra till att förebygga  

hjärtsjukdomar?

 

Att borsta tänderna ordentligt är viktigt. Genom att använda en bra eltandborste i två minuter två gånger per dag minskar man risken för att drabbas av problem med tänderna och tandköttet. Bakterier som inte borstas bort från tandköttskanten utan får ligga kvar gör att det uppstår en inflammation och den kan sprida sig ut i kroppen via blodbanorna, säger Birgitta Söder, professor emeritus vid Karolinska institutet.

Behandla plack eller tandköttsinflammation

   

Om du redan har tandköttsproblem eller plack kan du behandla dessa problem. Borsta längre än vanligt åtminstone två gånger om dagen och se till att borsta ordentligt längs tandköttskanten. Två veckors tandborstning med Philips Sonicare bör vara tillräckligt för att behandla de flesta problem om de upptäcks i tid. Om problemet kvarstår ska du gå till en tandläkare.

PHILIPS SONICARE

Vad kan Philips Sonicare göra?

 

Philips Sonicare är effektiv rengöring inte bara på tandytan, utan även mellan tänderna. Borsthuvudet tar 31 000 borsttag per minut, vilket motverkar plackborttagning och verkar dessutom förebyggande mot tandköttsinflammation. Det är även lättare att nå de svåråtkomliga delarna av munnen med en Sonicare eltandborste.

Läs om hur munhälsan förbättrar din vardag