Sonicare
Oral Healthcare

 
 
 


Plackborttagning

Att välja rätt eltandborste

 

 

Hur förebygger jag plack?  

 

 

Hur behandlar jag plack?

 

 

Välja rätt tandborste

   

Plack är inte bara matrester som fastnat mellan tänderna. Den består faktiskt av bakterier (1 000 olika arter, för att vara exakt) som lever i munnen. Därför är det viktigt att välja rätt tandborste för att ta bort placken.

Hur förebygger jag plack?

   

Det enda du behöver göra om du vill förebygga plack som upptäcks i tid är att borsta tänderna i två minuter två gånger om dagen och använda tandtråd en gång om dagen. Att undvika socker och stärkelse i din kost bidrar också till att minimera bakterietillväxten.

Hur behandlar jag plack?

   

Om tänderna inte borstas ordentligt kan plack växa och hårdna till tandsten som är svår att avlägsna. Den kan också orsaka tandköttsinflammation eller blödande tandkött. Om du borstar oftare och längre varje dag kan du ta bort plack om den upptäcks inom 48 timmar.

PHILIPS SONICARE

Vad kan Philips Sonicare göra?

 

Philips Sonicare är särskilt utformad för att ta bort plack. Den tar faktiskt bort upp till 7 gånger mer plack än en manuell tandborste. Den tar 31 000 borsttag per minut, vilket innebär att du får en mycket, mycket effektivare tandborstning än om du använt en manuell tandborste.

Läs om hur munhälsan förbättrar din vardag