Innovationer inom bröstdiagnostik räddar liv


Philips förser Bröstcentrum på Södersjukhuset med ett ultraljudsystem.

oktober 28, 2011

 

I Sverige får var nionde kvinna någon gång diagnosen bröstcancer, men tack vare tidig upptäckt kan de flesta bli friska. Som huvudsponsor för Rosa Bandet-kampanjen 2011 lånar Philips ut ett ultraljudsystem till Bröstcentrum på Södersjukhuset i Stockholm för att erbjuda senaste teknik inom området ultraljud.
 
Sedan 25 år tillbaka har Philips forskat inom bröstdiagnostik för att förbättra teknik, bildkvalitet och diagnostisering, en förutsättning för effektiv undersökning och för att kunna upptäcka cancer i tid. Därför lånar Philips ut den senaste versionen av ultraljudssystemet iU22 till Bröstcentrum på Södersjukhuset.

 

Vi har bedrivit forskning specifikt inom kvinnors hälsa under lång tid, och därför känns det angeläget att medverka med vår teknologi inom ultraljudsområdet vid Bröstcentrum på Södersjukhuset, säger Graham Tranter CEO Philips Nordic.

Ultraljudssystemet har den senaste teknologin som bland annat innebär en optimal bildkvalitet för diagnostik och teknik för att utföra biopsier. Systemet ger möjlighet till användning av kontrast, elastografi och 3D/4D funktion som erbjuder undersökning av strukturer ur olika vinklar.

 

Ultraljudssystemet har även en funktion som heter ”SmartExam” vilket innebär att ultraljudssystemet kommer ihåg varje steg i undersökningen och guidar användaren genom ett protokoll. Tekniken innebär att man sparar tid, till fördel för både patient och personal, säger säger överläkare Ariel Saracco på Bröstcentrum, Södersjukhuset.

 

Bröstcentrum Södersjukhusets bedriver forskning med kontrastförstärkt ultraljud för att se hur patienter diagnostiserade med bröstcancer svarar på medicinering före operation.


Ultraljudssystemet är dekorerat med ett av årets mini-kollektion av mönster i Rosa bandet-kampanjen som designats av Per Holknekt och Lena Philipsson. På plats vid överlämnandet fanns artisten Andreas Johnson, ambassadör för Philips Rosa Testet-kampanj.

För mer information om Ultraljudssystemet och Philips välkommen att kontakta:

 

Käthryn Cars, Kommunikationschef Philips Norden

Telefon: + 46 708 32 20 22 E-mail: kathryn.cars@philips.com

 

Bilder att ladda ner
http://www.dealersupport.se/imagebank3/index.php?mcid=10&cat=469

 

Mer information om forskning inom kvinnors hälsa

Philips forskning om kvinnors hälsa: Philips Womens Health Care.
Delores Cantelli, Marknadschef på Philips Women’s Health Care.
Telefon: +34 607 764243

 

Philips Nordiska Hälsorapport här. Cancerfondens forskning: http://www.cancerfonden.se/sv/Om-Cancerfonden/Forskning-och-stipendier/

 

Rosa Testet

Du kan hjälpa till med de förebyggande åtgärderna i kampen mot bröstcancer genom egenkontroller. Därför har Philips i samarbete med Cancerfonden tagit fram det Rosa testet som på ett enkelt och konkret sätt visar hur du kan undersöka dig själv. Du kan hitta Rosa testet på www.rosatestet.se, eller som nedladdningsbar app för iPhone.

 

Om Philips 
Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 120 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på EUR 22.3 billion 2010, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom platt-TV, rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen  http://www.newscenter.philips.com/se_sv/index.wpd 

 

.