Philips belyser världens mest energieffektiva idrottscenter – the World Village of Women Sports i Malmö - Philips

juni 22, 2010

 När världens största idrotts- och vetenskapscenter för kvinnor byggs i Sverige – World Village of Women Sports – är ambitionen dessutom att det ska bli världens mest energieffektiva center. Philips kommer att bidra med kunskaper, resurser och lösningar för att nå detta mål.


Philips fokus på hälsa och välbefinnande betyder bland annat att kunna erbjuda en rad hållbara lösningar för att bidra till en bättre och högre livskvalitet. När World Village of Women Sports sätter upp målet att bli världens mest energieffektiva idrottscenter kommer Philips att vara partner inom belysning, livsstilsprodukter och hälsa.
Philips har tidigare genomfört en rad stora projekt inom energibesparing för belysningar över hela världen.


- Vi har genomfört omfattande och mycket intressanta belysningslösningar för att minska energiåtgång – ett nära exempel är Scandic Palace Hotel i Köpenhamn där vi kunde dra ner energiförbrukningen för belysning med 62 procent tack vare LED-produkter. Scandic har en oerhört välformulerad miljöpolicy och vi är mycket glada att de valde oss som partner, säger Morten Felding, ansvarig för Philips Lighting in Norden.


Philips koncept ”Livable cities” innebär bland annat belysningslösningar för att öka livskvaliteten i städer genom att göra dem säkrare samtidigt som energikostnaderna minskar. Med LED-lösningar ökar även energieffektiviteten. Philips är världsledande inom utomhusbelysningar och expertisen på detta område kommer också World Village of Women Sports kunna ha stor användning av.


För inomhusmiljöer finns idag intelligenta belysningslösningar med dynamiska kontrollsystem som reglerar ljusintensitet och temperatur vilket ger högre energieffektivitet tillsammans med en mer bekväm och produktiv atmosfär.


Även inom Philips två andra kärnområden – hälsa/medicinsk utrustning och livsstilsprodukter – finns idag lösningar som kommer att kunna öka möjligheterna för World Village of Women Sports att vara energieffektiva. Ett exempel är magnetröntgen där gröna produkter idag hjälper sjukhus att bespara energi.


Bildbank Philips och World Village of Women Sports

 

Länkar:
Scandic Palace Hotel, Köpenhamn

Grön belysning från Philips

Se hur du kan göra skillnad och förbruka mindre energi på http://www.asimpleswitch.com/
Läs mer om Philips hållbarhetsarbete på https://www.philips.se/about/sustainability/
Läs mer om energisnåla LED-lampor från Philips 
Se Philips video om energieffektiv belysning

Läs mer om Philips utbud av gröna produkter 
Besök vårt nyhetscenter på www.newscenter.philips.com
 

För ytterligare information vänligen kontakta:
Pia Lindhe, Communication Director Corporate Communications, Philips Nordic
Tel:  +46 8 598 520 03
Mobil: +46 70 204 22 18
E-mail: pia.lindhe@philips.com 

 

Mårten Hedlund, VD the World Village of Women Sports
Mobil: +46 707 53 11 33
E-mail: marten.h@womensportvillage.com 


Om Philips
Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 116 000 anställda i mer än 60 länder. Med en försäljning på 23 miljarder euro 2009, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom platt-TV, rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård.