Philips lanserar Full HD 3D upplevelse i hemmet

mars 2, 2010

Philips TV innebär mycket hög bildkvalitet och ljud i toppklass. I kombination med Philips unika Ambilight-teknik ger detta den bästa tänkbara filmupplevelsen i hemmet. För att ta det ett steg längre presenterar Philips nu en hel serie med Full HD 3D Ready teveapparater, som bland annat innehåller världens första 3D TV i äkta bioformat.

Philips 2010 - Full HD 3D Ready TV
Philips presenterar nu den ultimata hemmabioupplevelsen – Full HD 3D TV. Modellerna bygger vidare på Philips prisvinnande bildteknik och magin som Ambilight skapar, och den här exklusiva serien innehåller alltså även Full HD 3D Ready när de dyker upp till sommaren. Mot slutet av sommaren lanseras även världens första Full HD 3D TV i bioformatet 21:9.

Årets 9000 LED serie och 8000 LED serie kommer också att vara utrustade med Full HD 3D Ready. De har en Active 3D teknologi som gör att de här modellerna kan leverera en riktigt mäktig filmupplevelse i 3D. Mer information kring Full HD 3D Cinema 21:9 TV:n kommer under sommaren.

Active 3D teknologin
Active 3D teknologin skapas via en trådlös sändare som kommunicerar mellan teven och Active 3D-glasögonen. Tekniken synkroniserar slutarna i Active 3D glasögonen med bilden på skärmen. Det innebär att den vänstra och den högra bilden visas precis efter varandra vilket ger ett härligt djup i bilden och en imponerande 3D upplevelse.

Uppgradera med 3D paketet
Ett 3D uppgraderingspaket kommer att finnas tillgängligt i samband med att 3D Ready teveapparaterna börjar säljas. Paketet inkluderar två par Active 3D glasögon samt en trådlös sändare. Active 3D glasögon kommer också att finnas för försäljning styckvis så att man kan köpa det par som behövs för att hela familjen ska kunna ta del av 3D upplevelsen.

3D paketet finns tillgängligt för Cinema 21:9, 32”, 40” och 46” i 9000 serien med 3D Ready teknologin. Samt för 37”, 40”, 46” och 52” i 8000 serien med 3D Ready teknologin som samtliga lanseras under 2010.

Konsumenter och 3DTV
Utbudet av HD-filmer och HD Ready teveapparater har stadigt ökat under de senaste åren och Philips förväntar sig att intresset för hemmabioupplevelser i 3D kommer att växa på ett liknande sätt i takt med att allt mer material blir tillgängligt. Det finns en efterfrågan bland konsumenter som inte minst blir synligt i det stora intresset för 3D film på biografer. Den här efterfrågan kommer att öka successivt under kommande år och Philips kommer att kunna leverera 3D teknologi åt dem konsumenter som redan i detta tidiga skede är intresserade av en fullkomlig 3D upplevelse.

Elegant design

     Den eleganta 9000 serien utstrålar kvalitet och prestanda och finns tillgänglig i storlekarna 32, 40 och 46 tum. Ramen och basen är tillverkad av borstad aluminium med diskreta touchkontroller och en matchande fjärrkontroll i aluminium med kromade detaljer som är lika läcker som funktionell.


Philips 9000 LED serie är inte bara vacker att se på, den levererar också en härlig hemma-bioupplevelse.


Produktegenskaper
• Ambilight Spectra 3 intensifierar bildupplevelsen
• Full HD TV med Perfect Pixel HD Engine för bästa tänkbara bildkvalitet
• LED Pro för extrem kontrast och briljans
• Dynamisk kontrast: 10 000 000:1
• 400Hz Clear LCD, 0.5ms respons för enastående rörelseskärpa
• Perfect Natural Motion för perfekt uppspelning av Full HD filmer
• Net TV via Wi-Fi för tillgång till populära onlinetjänster
• Upplev biokänslan med 30W RMS och Incredible Surround
• Hör varje ord med Clear Sound
• Full HD 3D Ready erbjuder full 1080p upplösning
• DLNA PC nätverkslänk för åtkomst till material på hemmanätverk och PC
• Trådlös MediaConnect för uppspelning av alla PC mediefiler på teven

Philips 8000 LED serien - Ambilight Spectra 2 och Pixel Precise HD

Förbättrar filmupplevelsen
• Ambilight Spectra 2 skapar magi kring tittandet
• Full HD 3D Ready för en total filmupplevelse

Actionscener med enastående detaljskärpa
• Full HD TV med Pixel Precise HD för skärpa i snabba rörelser
• Briljant LED skärm med låg energiförbrukning
• 200 Hz LCD, 1ms respons för en oöverträffad rörelseskärpa
• HD Natural Motion för en perfekt uppspelning av Full HD filmer


Imponerande, osynligt ljud

• Fånga atmosfären med 2x10W RMS och Incredible Surround

Upplev världen online
• Trådlös Net TV ger tillgång till populära online-tjänster
• DLNA PC nätverkslänk för åtkomst till material på hemmanätverk och PC

Full HD 3D Ready
• 8000 serien med Full HD 3D Ready erbjuder 1080p upplösning för båda ögonen och är kompatibel bakåt
• Uppgraderingspaketet för 3D innehåller två par aktiva glasögon och en IR mottagare

Bättre för miljön
• LED tekniken är upp till 50 procent mer energieffektiv än vanliga LCD apparater

Philips energieffektiva design – storsatsning på miljö och hållbarhet
Som ett resultat av Philips ställning som ledande inom hållbarhet, är den senaste generationen av Philips teveapparater utformade för att minimera miljöpåverkan genom att maximera en effektiv tillverkning och prestanda.

För Philips innebär att vara ledande inom hållbarhet att ständigt förbättra sig inom viktiga områden så som: minska energiförbrukningen, minska materialåtgången i produktion och i förpackningar, minska användningen av farliga ämnen samt förbättra återvinningspotentialen.

Forskning visar att energiförbrukningen är ett av de fem viktigaste kriterierna för konsumenterna vid val av TV. Philips har vidtagit åtgärder för att minska energiförbrukningen i både PÅ och AV-läge. I AV-läge är förbrukningen så låg som 0 Watt, medan PÅ-förbrukninen hos de flesta Philips 32 tums TV är under 70 watt, en klar förbättring jämfört med 90 Watt under 2009 och 155 Watt under 2004. Standbyförbrukningen är nu mindre än 0,15 Watt.

EU: s energimärkning förväntas gälla för TV-apparater år 2010 och mer än 80% av Philips TV-apparater förväntas nå EU-klass A etikett 2014.

Philips har förbundit sig att minska miljöpåverkan av sina TV-apparater. Det är lätt att använda de inbyggda bruksanvisningarna som visas på skärmen och som ersätter traditionella handböcker av papper, vilket motsvarar en årlig besparing av ca 25.000 träd. Minskat förpackningsavfall kommer att motsvara ytterligare 12.500 träd.


Philips fakta:
Uppskattningsvis 15 miljoner kilo papper, motsvarande 37.500 träd, sparas genom en övergång till användning av elektroniska försäljningsställen och e-bruksanvisningar.


Philips planerar att fasa ut farliga material, inklusive PVC och icke-reaktiva bromium 2011. Philips TV är nu utformade med mindre ramar för att minska användningen av plast med upp till 30%.

Philips fakta:
Uppskattningsvis en 750.000 kg minskning av användningen av plast motsvarar en besparing på 750.000 liter råolja.


Philips 32 tums TV väger nu 10 kg mindre jämfört med ett genomsnitt på 17kg för tio år sedan, vilket möjliggör en mer effektiv distribution.


 


För mer information om Philips Consumer Lifestyle, kontakta Max Hellström, PR-manager, på telefon +46 708 32 21 05 eller e-post max.hellstrom@philips.com

För bilder, tester och prisuppgifter, kontakta Eric Uggla, Geelmuyden-Kiese, på telefon
+46 704 15 15 25 eller e-post eug@geelmuyden-kiese.se

Om Philips
Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 116 000 anställda i mer än 60 länder. Med en försäljning på 23 miljarder euro 2009, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom platt-TV, rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.com/newscenter