Philips X-tremeVision ökar säkerheten vid mörkerkörning

oktober 7, 2010

På mässan Automechanika i Frankfurt lanserade Philips sin nya lampa X-tremeVision. Den ger 100 procent mer ljus jämfört med en standardlampa, och skapar den säkraste möjliga körupplevelsen som halogenljus kan ge nattetid.

Många av dagens bilolyckor sker på natten och under dåliga ljusförhållanden. Belysningen är därför en mycket viktig säkerhetsfaktor vid bilkörning - för att agera måste man först kunna se. Med sitt extremt starka ljussken
hjälper X-tremeVision bilister att se mötande fordon, fotgängare och hinder tidigare och bättre, och bidrar till att förhindra olyckor på vägen.Genom att säkerställa maximal sikt, förhindrar X-tremeVision den stress, oro och trötthet som människor ofta känner när de kör bil på natten, utan tillräckligt belysning. Ljuset från Philips X-tremeVisions hamnar där föraren som bäst behöver det, samtidigt som det minskar risken att blända mötande bilister.

Säkerhet genom design
X-tremeVision är utformad för personer som antingen behöver ersätta sina skadade lampor eller vill uppgradera sina äldre strålkastare. De kommer att känna sig tryggare och mer bekväma vid mörkerkörning. Lampans unikt designade glödtråd, optimala Xenongasfyllning samt högprecisionsbrännare säkerställer maximal synlighet på vägen och förbättrar förarens sikt och förmåga att koncentrera sig. Samtidigt är lampans kvartsglas mycket motståndskraftigt mot xenongasens höga tryck, vilket gör att X-tremeVision kan erbjuda en av de absolut längsta livslängderna bland högpresterande lampor.

Efter 4 års erfarenhet med X-treme Power - erkänd som ledare i kategorin ”mer ljus” och av fordonsindustrin flerfalldigt utnämd till marknadens mest kraftfulla lampa, kommer X-tremeVision, som återigen visar upp Philips förmåga att utforma toppresterande lampor.

Philips X-tremeVisionlampor är ett av de två senaste tillskotten till den innovativa serien av Philips 12V bilhalogenlampor. I sortimentet ingår BlueVision ultra, Ecovision, NightGuide DoubleLife, Vision Plus och Premium. Philips är det primära valet för alla större biltillverkare, något som garanterar en oöverträffad kvalitet för den enskilde bilisten. Varannan bil i Europa är utrustad med billampor från Philips Automotive Lighting.

Tillgänglighet
Philips X-tremeVision 12V lampor kommer att finnas i H1, H4 och H7 hos Philips auktoriserade distributörer och återförsäljare från och med den 1 oktober 2010.

För mer information, kontakta

Pia Lindhe
Philips Corporate Communications, Norden
Tel: + 46 702 04 22 18
Email: pia.lindhe@philips.com

Press kit XV / BVU: http://dev.highstreetstudios.com/bvu-xv-presskit/.

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 116 000 anställda i mer än 60 länder. Med en försäljning på 23 miljarder euro 2009, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom platt-TV, rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.com/newscenter.