Årets julklapp: Espressomaskinen hetare än läsplattor och smarta lurar

november 24, 2010

Trenden med espressomaskiner slog igenom när branschorganisationen Elektronikbranschen för tionde året i rad utnämde årets julklapp. För första gången fick allmänheten avgöra genom en omröstning på Elektronikbranschens hemsida. Espressomaskinen knep förstaplatsen före bland annat sk smarta telefoner, läsplattan och blu-ray spelaren.

Espressokaffe har kommit att bli en del av svenskarnas vardag. Den italienska specialitén är något allt fler väljer att dricka på väg till jobbet eller på fikarasten. Med det växande intresset för matlagning och lyxiga kök är nu espressomaskinen lika naturlig i hemmet som på caféet.

Philips har tagit fasta på människors behov av enkla lösningar för espressobryggning i hemmet. Med serien Saeco, levererar Philips hel- och halvautomatiska espressomaskiner som på ett enkelt sätt ger en äkta espresso hemma vid köksbordet.

– Svenskar är inte bara ett av de mest kaffeälskande folken i världen. Vi är också kräsna vad gäller smaken och kvaliteten på vårt kaffe. Med espressomaskiner från Philips Saeco kan du få kaffet serverat efter personligt tycke och smak, vare sig du vill ha en krämig latte eller en sofistikerad macchiato, säger Max Hellström, PR manager på Philips Consumer Lifestyle.

Saeco Xelsis är modellen som har alla de senaste tekniska innovationerna. Med ett unikt system som läser av fingeravtryck memorerar toppmodellen upp till 6 olika användares individuella kaffe-preferenser, vilket gör att du med ett enda tryck kan få din espresso, caffe latte eller macchiato precis som du vill ha den.

Philips Saeco espressomaskiner finns i flera modeller och prisklasser från 3 999 kr upp till 20 999 kr. Toppmodellen med fingeravtrycksigenkänning heter Saeco Xelsis HD8946 och har ett rekommenderat pris på 20 999 kr

För mer produktinformation klicka här och för högupplösta bilder klicka här

För mer information, kontakta Max Hellström, PR-manager, på telefon 0708 32 21 05 eller e-post max.hellstrom@philips.com

För mer bilder eller test av produkt, vänligen kontakta Signhild Petrén, Geelmuyden.Kiese
på telefon 0707 76 88 04 eller e-post sip@geelmuyden-kiese.se

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 116 000 anställda i mer än 60 länder. Med en försäljning på 23 miljarder euro 2009, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom platt-TV, rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.com/newscenter.