Philips går från vanlig TV till Smart-TV

mars 9, 2011

Nu introducerar Philips nästa generation TV-apparater, så kallad Smart-TV. Genom att koppla din dator, surfplatta och mobil till TV:n, samtidigt som du kan surfa och ladda ner en mängd nöjesapplikationer och ansluta dig till sociala medier, blir din TV en medieportal på allvar.

 

Med en av marknadens mest omfattande Smart-TV-paket, visar Philips med årets TV-apparater att TV är mycket mer än envägskommunikation. Med Smart-TV kan du enkelt samla all underhållning i hemmet på en plats.

– Idag har TV:n ofta en central plats i hemmet. Med Philips Smart-paket kan du använda din TV maximalt och fylla den med precis det innehåll du önskar. Vi har gått från mobiler till smartphones och nu gör TV:n samma resa, säger Joakim Örnstig, Senior Manager Marketing TV på Philips.

Genom SimpleShare spelar du upp musik direkt från dina digitala spellistor, visar bilder och filmer på TV:ns storbildsskärm genom att trådlöst ansluta din iPhone eller Android-mobil, bärbara dator, surfplatta eller andra WIFI-apparater i ditt hem.

Philips Smart-TV ger också en möjlighet att hitta ny underhållning. I Smart-paketet NET TV, finns ett galleri av online applikationer, som gör din hemmakväll både enklare och roligare. Hyr en film direkt i TV:n, spela onlinespel eller håll koll på de senaste sportresultaten. Gör hemmakvällen mer social med hjälp av appar till Facebook, Twitter och Skype.

Med Philips smart-TV funktion Program, kan du titta på TV på dina villkor. Du kan smidigt pausa mitt i ett program eller spela in avsnitt och filmer på ett USB-minne eller en extern hårddisk.

Smart TV-funktionerna finns tillgänglig på alla nya TV i serierna 6000, 7000, 8000, 9000, samt i biomodellen Cinema 21:9. För att maximera användarvänligheten kan du förutom med fjärkontrollen också styra Smart TV:n med din mobil, surfplatta eller med ett trådlöst tangentbord.

För mer information

För mer information om Philips Consumer Lifestyle, kontakta Max Hellström, PR-manager, på telefon 0708 32 21 05 eller e-post max.hellstrom@philips.com

För bilder, tester och prisuppgifter, kontakta Signhild Petrén, Geelmuyden-Kiese, på telefon 070 776 88 04 eller e-post sip@geelmuyden-kiese.se

.

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 119 000 anställda i mer än 60 länder. Med en försäljning på 25,4 miljarder euro 2010, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom platt-TV, rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.com/newscenter.

.