Upplev en äkta italiensk espresso hemma

juni 14, 2011

Svenskar är det folk som dricker näst mest kaffe i världen*, men italienarna gör det fortfarande med mer finess. Tillsammans med Lavazza har Philips Saeco tagit fram A Modo Mio, en espressomaskin som gör det möjligt för alla att göra en perfekt espresso hemma, precis som den smakar i espressons hemland, Italien.

 

Den kompakta espressomaskinen har en stilren design med retroinfluenser och detaljer i rostfritt stål. I augusti släpps även kaffemaskinen i en limited edition i rött.

 

– Italienska Saeco, numera Philips Saeco, har länge varit en av världens främsta espressomaskintillverkare. I kombination med Lavazzas erkänt höga kvalité av kaffe får du en riktig italiensk espresso, säger Max Hellström, PR Manager på Philips.

 

Lavazza är Italiens  espressokaffe mest sålda. Kaffekapslarna till A Modo Mio innehåller samma högkvalitativa kaffe som Lavazza serverar på sina espressobarer världen över. De lufttäta kapslarna gör att kaffet bevarar sin arom och kvalitet längre.

 

A Modo Mio finns i två modeller, Extra och Premium.

 

A Modo Mio Extra – finns i svart, vitt och limited edition-färgerna röd, orange, rosa, blå och grön. Modellen Extra är utrustad med mjölkskummare och du väljer själv hur lång din espresso ska vara. Cirkapris 1 795 kr. För mer information, se här.

 

A Modo Mio Premium – finns i silver och har alla de funktioner som modellen Extra har. Utöver detta kan du dessutom förprogrammera espressomaskinen så att du får din espresso exakt utformad som du vill ha den, varje gång. Cirkapris 2 295 kr. För mer information, se här.

 

För handfasta tips om hur du känner igen en bra espresso, se bifogad guide. Besök även vårt pressrum för fler bilder.

 

 

 

* I Sverige dracks det 3,5 koppar kaffe per invånare och dag under 2010.

Källa: Statistiska Centralbyrån

 

 


För mer information, kontakta Max Hellström, PR-manager, på telefon +46 708 32 21 05 eller e-post max.hellstrom@philips.com

 

För mer bilder eller test av produkt, vänligen kontakta Sara Eriksson, Geelmuyden.Kiese
på telefon 0707 58 50 40 eller e-post ser@geelmuyden-kiese.se

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 117 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 22.3 miljarder euro 2010, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom platt-TV, rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips finns på www.philips.com/newscenter

.