Philips skapar magisk ljusupplevelse för barn på nyöppnade Palatset

september 28, 2011

Philips har varit med och utformat belysningen på Palatset, en högteknologisk upplevelseverkstad för barn mellan 6 och 18 år. Ljusinstallationerna ger besökarna häftiga visuella upplevelser och är samtidigt anpassade till de kreativa aktiviteter som arrangeras i Palatset. Det omfattande belysningsprojektet inkluderar 1456 armaturer fördelade på 50 rum på åtta våningar och har tagit fem månader att slutföra.

 

Philips har ingått partnerskap med Palatset för att bidra till visionen om att skapa en svensk nationalscen för barnkultur och erbjuda besökare ett upplevelseutbud som saknar motstycke internationellt.

 

Palatset inrymmer biografer, teatrar, kulturactionrum, medierum, verkstäder och invigs idag i gamla Riksarkivet på Riddarholmen i centrala Stockholm. Philips, i nära samarbete med ljusdesignföretaget Inwhite, har fått uppdraget att utveckla en ljuslösning som skapar häftiga effekter och stämningar. Samtidigt är belysningen flexibel, miljövänlig och kostnadseffektiv. Armaturerna kan enkelt anpassas i färg och ljusstyrka, har hög energieffektivitet och lång livslängd. Installationen har skett med 90 % LED-armaturer som tagits fram särskilt för Palatset.

Foto: John Pettersson

Foto: John Pettersson

 

– Samarbetet med Palatset ger oss en möjlighet att vara kreativa och använda det senaste inom belysningsteknik för att skapa miljöer fyllda av stämning och atmosfär. Vi vill visa hur belysning kan användas och varieras för att väcka känslor av både välbehag, magi och pirr i magen, allt för att ge besökarna en häftig upplevelse av Palatset. Samtidigt är belysningslösningarna funktionellt anpassade för Palatsets olika aktiviteter, oavsett om det gäller att rita, läsa, spela teater eller se på film, säger Jesper Crusenborg, Nordisk ledare, Philips Services & Solutions.

 

Vid utformandet av belysningen har LJUSnördarna varit med. En grupp belysningsentusiaster mellan 6 och10 år. De ingår i Palatsets VIPP-klubb, Very Important, Palatset People som är med och påverkar Palatsets innehåll och utseende. Philips har under projektet haft besök av LJUSnördarna som provat på och lärt sig mer om ljusdesign och belysningsteknik i Philips Experience Lounge i Kista.

 

Philips samarbete med Palatset innebär ett femårigt avtal där installation av armaturer och service ingår. Ambitionen är att fortsätta utveckla Palatsets värld av fantasi och skaparlust genom kreativ ljusdesign och nya typer av armaturer och tekniker.

För mer information, kontakta:

Pia Lindhe

Philips Corporate Communications, Norden
Tel: +46 702 04 22 18
E-post: pia.lindhe@philips.com

.

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 120 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 22,3 miljarder euro 2010, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.com/newscenter.