LED-lampan redo att ta täten för belysning i hemmet

januari 20, 2011

Det har bara gått ett år sedan Philips första LED-lampor dök upp i den svenska handeln, men konsumenterna har redan tagit dem till sig. Med sitt varma och behagliga ljus är det både ett bra och miljövänligare alternativ till traditionella glödlampor.

 

Ända sedan de matta glödlamporna började fasas ut från butikshyllorna, har svenskarna letat efter ett alternativ med liknande ljuskvalitéer. LED-lampan har en ljusfärg som liknar den traditionella glödlampan, vilket kan vara en förklaring till det positiva mottagandet från svenska konsumenter.

 

– LED-lampor tänds omedelbart och med Philips LED är ljuset av högsta kvalité och ger ett jämnt fördelat och hemtrevligt ljus. LED-lampor är ett bra alternativ till glödlampan och på Philips är vi övertygade om att LED i framtiden kommer att vara förstahandsvalet för konsumenterna, säger Pia Lindhe på Philips.

 

Ett grönt alternativ

LED-lampor har samma kompakta form som glödlampor men har en livslängd på upp till 25,000 timmar och de förbrukar upp till 90 procent mindre energi. Undersökningar från bland annat Danmark visar att 70 % av danskarna skulle byta till LED-lampor, eftersom det ger lägre förbrukning och därmed en lägre elräkning. Även om priset för en LED-lampa är högre än för en traditionell glödlampa, gör LED-lampans energieffektivitet att du sparar pengar i längden. LED-lampor är därför ett bra val för både miljön och plånboken.

 

– Alltfler LED-lampor kan ljusregleras/dimras med lämplig dimmer LED-lampor innehåller inte heller kvicksilver eller andra typer av föroreningar, vilket gör att de är ett miljövänligt alternativ, säger Pia Lindhe.

 

Philips är marknadsledande inom LED och har ett brett sortiment av LED-lampor, vilket gör det möjligt att ersätta de flesta typer av belysning mot LED.

 

Philips LED har egenskaper som:

  • LED-lampor med maximal ljusmängd (lumen) per watt
  • Livstid på upp till 25 år (25 000 timmar)
  • Ljus av hög kvalité och som sparar energi med upp till 90 procent
  • Låg driftskostnad och lång livstid, gör LED till den mest hållbara och billigaste lampan
  • Stort utbud, inklusive, dimbara varianter och med utseende som fått internationella designpriser
  • Philips har redan introducerat en LED-lampa på 9W (470 lumen) och som ersätter en vanlig 40W glödlampa. Inom kort kommer det även att finnas en 12W (806 lumen) som ersätter en 60W glödlampa

För mer information, vänligen kontakta:

Pia Lindhe

Philips Corporate Communications, Norden

Tel: + 46 702 04 22 18

Email: pia.lindhe@philips.com

.

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 118 000 anställda i mer än 60 länder. Med en försäljning på 23 miljarder euro 2009, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom platt-TV, rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.com/newscenter 

.