Ökad patientsäkerhet i ny hybridsal på Södersjukhuset


Avancerad sjukvård med senaste bilddiagnostik, unikt ren luft och optimal arbetsmiljö.

januari 31, 2012

 

Toppstandard på teknologi och arbetsmiljö i den nya hybridsalen på Södersjukhuset ger ökad patientsäkerhet och en effektivare sjukvård. Operationssalen liknar en scen där man kan byta rekvisita, flytta väggar och byta utrustning utifrån operativa specialiteter och kombinationsingrepp som ska uföras med behov av avancerat röntgenstöd.


Det blir nu möjligt att funktioner som endoskopi, ultraljud, laparoskopi och narkos ska kunna finnas på salen tillsammans med röntgen. Olika operativa specialiteter som kvinnokliniken, kirurgkliniken och urologkliniken kommer att kunna utföra kombinationsingrepp i hybridsalen.


– Idén är att flera funktioner finns i samma sal, det kan jämföras med engelskans Operating Theatre; en scen där man kan byta rekvisita, flytta väggar och byta utrustning. Hybridsalens teknologi ger fantastiska möjligheter men framför allt kommer det att öka patientsäkerheten, säger Martin Delle, överläkare Söderjukhuset.

 

Hybridsalen på Södersjukhuset är utrustad med ett avancerat ventilationssystem som skapar en i det närmaste partikelfri och rätt tempererad klimatzon i operationsområdet. Detta säkerställer optimala hygienkrav och arbetsförhållanden för såväl patienter som personal. Dessutom finns nu en ergonomisk belysning installerad baserad på LED-teknik.

– Vi känner oss hedrade över att Södersjukhuset gett oss förtroendet att medverka i det här projektet och genom vår senaste teknologi för bilddiagnostik ge bästa möjliga förutsättningar för avancerad sjukvård med patienten i fokus, säger Christer Byfors, chef Philips Healthcare Sverige.

Den nya hybridsalen på Södersjuhuset öppnades den 30 januari 2012 i samband med den officiella invigningen. Södersjukhusets styrelseorförande, Kajsa Lindståhl, höll tal och klippte band och därefter följde visning av lokalerna och den nya hybridsalen.

Bilder ifrån hybridsalen på Södersjukhuset
http://www.dealersupport.se/imagebank4/products/id/183

Mer information om Hybrid Operations Room
http://www.healthcare.philips.com/main/products/interventional_xray/Product/interventional_vascular_surgery/index.wpd

För mer information, välkommen att kontakta:

Käthryn Cars

Kommunikationschef Philips Norden
Tel: +46 708 32 20 22
E-mail: kathryn.cars@philips.com

.

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 120 000 anställda i mer än 60 länder. Med en försäljning på 22,3 miljarder euro 2010, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom platt-TV, rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.com/newscenter.

.