Philips lanserar AirFloss - Blås rent mellan tänderna

april 3, 2012

Tänk dig att dina tänder befinner sig i en högtryckstvätt där det sprutar vatten och luft mellan tänderna i en hastighet av 60 km/h. Låter det osannolikt? Philips AirFloss gör det osannolika och blåser rent där tandborste och tandtråd inte kommer åt. Och det kan behövas, för enligt undersökningen Munhälsobarometern* är det bara 2 av 10 mellan 18-35 år som gör rent mellan tänderna varje dag.

– Att borsta tänderna två gånger om dagen är något de flesta gör och med AirFloss kommer förhoppningsvis fler att börja göra rent mellan tänderna lika ofta, säger Max Hellström, PR Manager på Philips Consumer Lifestyle.
 

Farväl till plack och bakterier
AirFloss är den första produkten på marknaden inom sin kategori och är i samma storlek som en vanlig eltandborste. Med hjälp av den patenterade Microburst-tekniken avlägsnar AirFloss 99 procent* mer plack och bakterier än en vanlig tandborste. Genom en enkel knapptryckning får du en vårstädad och fräsch mun på mindre än en minut.

 – Enligt Munhälsobarometern har över 60 % av alla svenskar dåligt samvete när de inte rengör mellan tänderna. Grunden till bra munhälsa skapas i badrummet genom att borsta tänderna två gånger om dagen och dessutom noggrant rengöra mellan tänderna dagligen. Förhoppningsvis kan fler nu inspireras att göra rent mellan tänderna, säger Birgitta Söder, leg. tandhygienist och professor emeritus i odontologisk profylaktik vid Karolinska Institutet.

Med hjälp av snabba luftpuffar, högt tryck och mikroskopiska vattendroppar blåser AirFloss bort plack och bakterier som gömmer sig mellan tänderna. Det räcker med en tesked vatten till varje användning och Airfloss kan dessutom laddas med samma laddare som används till Philips Sonicare eltandborstar.

Philips AirFloss finns i butik fr.o.m. april och rek pris är 999 kr.


* Munhälsobarometern genomfördes av Sinitor på uppdrag av Philips Sonicare i Mars 2012. I undersökningen deltog 1182 svenskar över 18 år och svaren är nationellt representativa. För att ta del av fler resultat från undersökningen, klicka här.

* När AirFloss kombineras med vanlig tandborstning avlägsnas 99 procent mer plack jämfört med användning av enbart en manuell tandborste. Källa:”A Randomized, Parallel Design Study to Evaluate the Effect of AirFloss (Chinook) on Removal of Interproximal Plaque and Reduction in Gingivitis”, Jain V, Wei J, Jenkins W, Delaurenti M.

För mer information

Max Hellström

PR manager Philips Consumer Lifestyle

Tel: + 46 708 32 21 05

E-post: max.hellstrom@philips.com 

 

Emilie Thorsén

Geelmuyden-Kiese

Tel +46 736 55 31 01

E-post eth@geelmuyden-kiese.se

.

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 122 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 22,6 miljarder euro 2011, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.com/newscenter

.