Den perfekta espresson för hemmabaristan

maj 22, 2012

Svenskarna tillhör de som dricker mest kaffe i världen*. Vår kärlek till kaffe är minst lika starkt rotad som Italienarnas passion för det svarta guldet. Med Philips Saeco Intelia får du en smak av Italien i din kopp. Espressomaskinen utsågs nyligen till ”Espresso Perfetto”.


En italiensk frukost är inte fullständing utan en espresso. Utan vare sig kapslar eller krångliga inställningar levererar Philips Saeco Intelia en perfekt espresso, eller cappucino om du hellre vill det, med bara en knapptryckning. Som första helautomatiska kaffemaskin har Inteila fått utmärkelsen ”Espresso Perfetto”, ”den perfekta espresson”,  av Centro Studi Assaggiatori Italian Tasters.

– Tack vare den keramiska kvarnen blir bönorna malda med exakt precision varje gång. Med hjälp av maskinens förbryggningssystem fuktas det malda kaffet före själva bryggprocessen, vilket gör att aromen utvecklas ännu bättre,  säger Max Hellström, pressansvarig på Philips.

Philips Saeco Intelia, är en maskin som förvandlar dig till en proffsig italiensk hemmabarista. Briljera i köket och låt din familj och vänner njuta av smaken av Italien med en espresso gjorde enligt konstens alla regler,

– Det finns lika många åsikter om hur kaffet ska serveras som människor som dricker kaffe. Med Philips Saeco Intelia kan du ställa in såväl kaffestyrka, temperatur som mjölkmängd. Så att du får ditt kaffe så som just du önskar, säger Max Hellström.
  

Intelia One Touch Cappucino – levereras i svart, galler i rostfritt stål, samt kopphållare i rostfritt stål. Maskinen är utrustad med integrerad automatisk mjökfunktion och har även automatisk rengöring och avkalkning. Cirkapris 6 999  kr. För bilder, se här.

** I Sverige dracks det 3,5 koppar kaffe per invånare och dag under 2011.
Källa: Statistiska Centralbyrån

För mer information:

Max Hellström

PR-manager

Philips Consumer Lifestyle

+46 708 32 21 05 

max.hellstrom@philips.com


För bilder eller test av produkt, kontakta;

 

Camilla Träff

Geelmuyden.Kiese

+46 707 68 99 10

ctr@geelmuyden-kiese.se

.

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Philips förenar teknik och design i lösningar som sätter människan i centrum som grundar sig på förståelse för individen och Philips varumärkeslöfte ”sense and simplicity”. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 122 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 22,6 miljarder euro 2011, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.com/newscenter

.