SimplyGo - ny bärbar syrgas förenklar och ger frihet till en flexibel livstil

augusti 28, 2012

En kort shoppingrunda, en fisketur, ett besök på museeum, en trevlig helg eller en välförtjänt semester - med SimplyGo kan syrgasanvändare öka sin frihet och lättare röra sig utanför hemmet. SimplyGo lanseras nu även i Norden.

 

Patienter med KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) och andra kroniska luftvägssjukdomar använder syreenheter ibland mer än 15 timmar per dag för att förbättra sin livskvalitet på lång sikt. Den situationen kan för de flesta upplevas mycket begränsande.

 

Med en bärbar syrgaskoncentrator (5 kg) ges därför en unik lösning för syrgaspatienter att anpassa behandlingen efter sitt individuella behov och sin livsstil. Med bärbar syrgas kan de flesta syrgaspatienter känna oberoende och lättare röra sig utanför hemmet, på arbetet, på kortare och längre resor.

 

Liksom alla bärbara syrgaskoncentratorer, levererar SimplyGo puls-dos syre, det vill säga en skur av syre triggas när användaren börjar att ta ett andetag. Utrustningen kan också leverera syre kontinuerligt, liknande den stationära koncentrator som används i hemmet. Med en syrgasproduktion på upptill två liter per minut, kan SimplyGo möta behoven hos nästan alla syrgasanvändare, även hos de som är mycket aktiva eller kräver kontinuerligt flöde.

 

– Vårt mål är att innovation ska möta det verkliga behovet med människan i fokus. Med SimplyGo har vi utökat valfriheten att välja den bäst lämpade lösningen utifrån behov och livsstil, ett viktigt steg till ökad livskvalitet vid kronisk luftvägssjukdom, säger Mats Dahlquist, Vice President hemsjukvård Solutions International.

 

Utrustningen levereras i snygg stilren design med en praktisk väska och en rullvagn som är lätt att ta med vid alla tillfällen. Utrustningen ger flexibilitet med ett avtagbart batteri som kan laddas överallt där det finns en strömkälla, även i bilen. Philips har utformat SimplyGo med höga krav på stabil och pålitlig funktion för att tillgodose patienters dagliga behov.


Mer information om SimplyGo

www.philips.com/ReadySetSimplyGo.

 

Bilder på SimplyGo
http://www.dealersupport.se/imagebank4/products/id/208

 

Läs om Mark Young, 69 år gammal - syrgasanvändare och en hängiven cyklist.
Mark cyklade rakt genom Alaska, en sträcka på mer än 360 km på cykel och med syrgas.

http://www.gosimplygo.com/FollowMark/.

 

 

För mer information - press och media

Käthryn Cars, Corprorate Communications Nordic

Tel: +46 708 32 20 22

E-mail:  kathryn.cars@philips.com

 

För mer information – innovation och teknologi
Ulf Järnberg, Country Manager Philips Home Healthcare Solutions – Sweden

Tel: +46 73 312 00 56

E-mail: Ulf.jaernberg@philips.com 

.

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. Företaget är världsledande inom området hälsa, livsstil och ljus. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 122 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 22,6 miljarder euro 2011, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som livsstilsprodukter för personligt välbefinnande och nöje. Philips är dessutom ledande inom rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.se/press

 

.