Hållbar innovativ sjukvård i fokus för Karen Sørensen

januari 16, 2013

Hållbar innovativ sjukvård i fokus för Karen Sørensen ny chef för Philips Healthcare Nordic

 

Nordic – Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHIA) meddelar att Karen Sørensen har utsetts till chef för Philips Healthcare med början januari 2013. Karen Sørensen efterträder Graham Tranter som går vidare till ny befattning i Philips globala marknadsteam som Head of Business Finance.

 

 

Karen Sørensen tillträdde som VD för Philips i Norden 2012 och får nu ytterligare ansvar som  chef för Philips Healthcare i Norden. Hennes tidigare befattning var som Vice President med ansvar för Västeuropa på Sanofi-Aventis. Karen kommer att kombinera chefsrollerna på Philips med sitt uppdrag som ledamot i styrelsen för det danska exportkreditinstitutet.

 

Karen har innehaft flera internationella direktörsposter och även varit chef för affärsenheter inom globala läkemedels-, bioteknik- och medicinteknikföretag som Sanofi, Biogen, Novo Nordisk och Dako.

 

 

– Jag ser verkligen fram emot att leda Philips Healthcare i Norden, säger Karen Sørensen. Vi har en stabil grund och goda förutsättningar att kunna tillvarata möjligheter som kan få Philips Healthcare att växa inom alla delar av hälso- och sjukvårdssystemet.

 

– Som medicintekniskt företag är vi fast övertygade om att vi som innovationspartner kan hjälpa till att granska och avsevärt förbättra produktiviteten i vården. Vi vill bidra till att skapa ett hållbart och kostnadseffektivt hälso- och sjukvårdssystem i ständig utveckling, säger Karen.

 

Karen betonar ledarskapets betydelse för att främja hållbar innovation inom såväl den offentliga som den privata sektorn. Hon menar att vi bör betrakta utmaningarna i dagens ekonomiska klimat som en möjlighet att investera i lösningar som både kan förbättra människors liv och skapa ekonomisk tillväxt.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Käthryn Cars, Corporate Communications Nordic

Tel.: +46 708 32 20 22 

E-post:  Kathryn.cars@philips.com

.

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHIA) är ett mångsidigt företag inom hälsa och välbefinnande med fokus på att förbättra människors liv genom meningsfulla innovationer inom sjukvård, konsumentprodukter och belysning. Philips har sitt huvudkontor i Nederländerna och omsatte under 2011 22,6 miljarder EUR. Företaget har omkring 122 000 anställda som arbetar med försäljning och tillhandahållande av tjänster i fler än 100 länder. Företaget är ledande inom kardiologivård, akutvård och hemsjukvård, energisnåla och nyskapande belysningslösningar samt rakning och trimning för män, hemelektronik samt tandvård. Fler nyheter från Philips finns på www.philips.com/newscenter.

.