Aleris och Philips bildar strategiskt partnerskap inom radiologi

januari 24, 2013

Stockholm, Sverige – Philips och Aleris har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal kring inköp och service av bilddiagnostik i Sverige. Därmed kommer Philips att ytterligare öka sin närvaro inom en viktig del av sjukvården.

 

Philips är marknadsledande inom bilddiagnostik och fokuserar på att förbättra människors liv genom betydelsefulla innovationer. Avtalet med Aleris innebär att ett ökat antal personer kommer att behandlas med röntgenutrustning från Philips. Partnerskapets främsta styrka är dess långsiktighet, som gör att Aleris specialistkompetens inom radiologi och företagets positionering som ledande inom vård och omsorg kombineras med Philips styrka när det gäller att utveckla nya behandlingsmetoder inom bilddagnostik.

 

– Aleris har en gedigen specialistkompetens och ett utmärkande engagemang och nytänkande. Det är därför med stor glädje som vi bildar ett strategiskt partnerskap där vi tillsammans ser stor potential i att förbättra hälsa och sjukvård genom meningsfulla innovationer, säger Christer Byfors, chef Philips Healthcare Sverige.

 

Aleris ägs av Investor och är ett av nordens ledande privata vårdföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Företaget har cirka 7000 medarbetare. Aleris Röntgen, som ingår i Aleris Diagnostik, erbjuder undersökningar med datortomografi, konventionell röntgen, magnetkamera - både tunnelformad och öppen modell för den som har svårt att vistas i trånga utrymmen, mammografi, ultraljud och bentäthetsmätning.

 

– Inför denna affär har vi synat en mängd leverantörer i sömmarna. Philips var det företag som hade mest innovativa lösningar och som dessutom bäst förstod de krav på flexibilitet och snabbhet som vi inom Aleris ställer för att vi ska nå våra mål och att ge vård av högsta kvalitet, säger Karin Kaloczy, VD för Aleris Diagnostik.

För mer information, välkommen att kontakta:

Käthryn Cars, Kommunikationschef Philips Norden
Tel: +46 708 32 20 22
E-mail: kathryn.cars@philips.com
Henrik Kennedy, Pressansvarig Aleris
Tel: +46 706 827123
E-mail: henrik.kennedy@aleris.se
.

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. inom området hälsa, livsstil och ljus. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 122 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 22,6 miljarder euro 2011, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva ljuslösningar såväl som rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.se/newscenter.

.

Om Aleris

Aleris ägs av Investor och är ett av Nordens ledande privata vårdföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Vi erbjuder tjänster inom sjukvård, äldreomsorg och psykisk hälsa och har ca 7000 medarbetare. Aleris omsätter närmare 7 miljarder SEK årligen.

Med den enskilda individen i fokus och våra värderingar – omtänksamma, professionella, engagerade, nytänkande – som ledord, gör vi allt vi kan för att förbättra och utveckla vården och omsorgen. Vi vill vara det ledande företaget inom vård och omsorg, det naturliga valet och den självklara samarbetspartnern. www.aleris.se 

.