Tre nya innovationer för bilddiagnostik ger ökat patientflöde – mervärde både ur kliniskt och ekonomiskt perspektiv

mars 11, 2013

Philips visar tre nya innovativa bildbehandlingssystem på röntgenkongressen ECR 2013. Reduktion av uppstartningstiden för scannern med upp till 40%, 16 gånger snabbare bildhantering, låg dosering och förbättrad helhetsupplevelse för patienterna.

 

Wien, Österrike – Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHIA) introducerar nu tre nya bildbehandlingssystem som hjälper röntgenavdelningar att öka patientflödet och att erbjuda ett större utbud av kliniska undersökningar. På den Europeiska röntgenkongressen 2013 (ECR 2013) ligger fokus på systemens möjlighet att erbjuda ökad patientgenomströmning kombinerat med prestanda som krävs för avancerade bildbehandlingssystem.

 

"Sjukhus och kliniker i alla storlekar möter konstant krav på att behandla fler patienter och minska väntetiden, ofta med extremt begränsad budget" säger Gene Saragnese, chief executive officer Imaging Systems på Philips. Med våra bildbehandlingssystem får sjukvården högsta bildkvalitet och en prestanda som ger mervärde både ur ett kliniskt och ekonomiskt perspektiv.

 

Under ECR 2013, introduceras Philips Multiva 1.5T MRI systemi, ett koncept som bygger på Philips innovativa och beprövade teknologier från plattformerna Ingenia  och Achieva. I grunden är det FlexStream workflow som förbättrar  hanteringen av spolar för undersökning av huvud-, ryggrad-, muskel- och skelett-, samt kropps- och neurovaskulära funktioner.

 

Detta reducerar uppstartningstiden för scannern med upp till 40%. I tillägg levererar Multiva 1.5T upp till 16 gånger snabbare bildhantering med beprövad SENSE parallel imaging, samt ger högkvalitativa bilder på stora anatomiska områden och förbättrad diagnostisk säkerhet. Multiva 1.5T är utrustad med många funktioner som förbättrar patienternas helhetsupplevelse.

 

"Jag anser att Multiva ger bäst värde för pengarna på marknaden. Bildkvaliteten är mycket hög och rutinscanning, avancerad scanning och undersökningar  kan göras till en mycket förmånlig kostnad. Tiden för patientbyten har minskat markant och vi kan nu ta avancerade bilder av alla delar av kroppen och hjärnan. Vi kan till och med få perfekta visualiseringar av små skador i brosket i ett knä och av små ligament i en vrist" säger  Dr. Christof Walter, delägare i Radiology Center Trier i Tyskland.

 

DuraDiagnost digital radiography (DR) systemii  är ytterligare ett koncept som har presenterats. Bilderna är tillgängliga inom loppet av sekunder och som enkelt kan sparas och delas, vilket förbättrar arbetsflödet. DuraDiagnost använder premiumegenskaper såsom UNIQUE image processing och Eleva användarinterface, som automatiskt och på ett intuitivt sätt försäkrar korrekt bildinställning för var undersökning.

 

Systemet finns tillgängligt i tre konfigurationer. Versionerna Dual-detector Efficiency room och Compact Room, levererar ett komplett utbud för undersökningar. Dual-detector Efficiency room gör det möjligt att snabbt växla mellan olika typer av undersökningar vid hög patientgenomströmning, medan Compact room's unika konstruktion gör att den är extra lämplig för användning i mindre rum.  Bordsbaserade Focus möjliggör ett flexibelt upplägg till en rimlig kostnad.

 

"På vår radiologiavdelning har patienterna, radiologerna, och särskilt teknikerna, uttryckt sin uppskattning för Digital radiografi med DuraDiagnost från Philips. Arbetsprocessen är snabb, enkel och effektiv och gör det möjligt för oss att spendera mer tid med våra patienter. DuraDiagnost uppfyller både våra medicinska och ekonomiska krav. Vi kan erbjuda alla våra patienter individuell medicinsk omvårdnad utan att överskrida vår budget," säger Dr. Kathrin Scharfetter, Medical Specialist för Diagnostic Radiology and Pediatric Radiology, Radiology Center Eppendorfer Baum, Hamburg, Tyskland.

 

Philips kommer också att introducera en helt ny konfiguration som en del av den beprövade Ingenuity-familjen inom CT-scanners. Ingenuity Flex är en 16-slice CT-scanner som levererar stabila bilder samt snabb inköpsprocess och uppbyggnad. Detta bidrar till ett effektivt arbetsflöde som tillåter kliniker att tillbringa mer tid med sina patienter. Tack vare sin flexibilitet är scannern lämplig för rutin- och hjärtbilder.

 

Med avancerade kliniska applikationer från Philips Extended Brilliance Workspace kan klinikern enkelt differentiera sig. Systemet erbjuder individualiserad bildkvalitet  med låg dosering tack vare tillvalet iDose4. I tillägg ger Ingenuity Flex möjlighet till individuell dosering och rapportering för var patient. Ytterligare uppgraderingsmöjligheter tillåter kunden att anpassa systemet för att passa framtida behov, och ger på detta sätt maximal avkastning.

 

Besök Philips på ECR 2013 vid bås #102, Expo A och mammografivagnen vid ECR-ingången från den 7-11 mars. För mer detaljer, material och bilder, besök gärna www.philips.com/ecr.

 

*Tillgängligheten beror på systemet, vänligen se systemspecifika fotnoter i och ii

 


 

iMR Multiva säljs inte i USA, Kanada och andra marknader på grund av lokala marknadsreguleringar
iiDXR Duradiagnost säljs inte i USA, Kanada och Japan

För mer information kontakta:

Käthryn Cars
Corporate Communications Nordic
Tel +46 708 32 20 22
E-post. kathryn.cars@philips.com

 

Sabine van Deursen
Philips Healthcare Communications
Tfl: +43 664 3916 832
E-post: sabine.van.deursen@philips.com 

.

Om Philips

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer. inom området hälsa, livsstil och ljus. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 118 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 24,8 miljarder euro 2012, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva ljuslösningar såväl som rakning och grooming för män, bärbar underhållning och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.se/newscenter.

.