Innovation och partnerskap i fokus för ny chef för Philips Healthcare Sverige

maj 2, 2013

Sverige – Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) meddelar att Johan Höglund har utsetts till chef för Philips Healthcare Sverige med början 1 maj 2013. Johan Höglund efterträder Christer Byfors som går vidare till ny befattning inom Philips som Market & Sales Leader Lifestyle Entertainment.

 

Johan Höglund har haft flera ledande positioner inom Philips Norden, nu senast som nordisk direktör för Customer Service and Operations. Tidigare har Johan även haft befattningar som nordisk chef för Compliance & Business Excellence, affärsutveckling av Ultraljud i Norden och Servicechef för Philips i Sverige.

 

– Jag ser verkligen fram emot att leda Philips Healthcare i Sverige, säger Johan Höglund. Philips arbetar i gränssnittet mellan sjukhuspersonal, forskare och patienter och uppdraget handlar om att utveckla tekniska lösningar som tillvaratar den kunskap och erfarenhet som finns inom respektive grupp.

 

 

 

- Vi vill fortsätta att skapa en förståelse för de utmaningar som sjukvården har. Som medicintekniskt företag och innovationspartner är vi övertygade om att vi kan hjälpa till att utveckla framtidens sjukvård, säger Johan.

Johan betonar betydelsen av partnerskap för att främja hållbar innovation inom såväl den offentliga som den privata sektorn. Johan menar att vi bör betrakta dagens utmaningar som en möjlighet att investera i lösningar som både kan förbättra människors liv och skapa ekonomisk tillväxt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Käthryn Cars, Corporate Communications Nordic
Tel.: +46 708 32 20 22 
E-post:  Kathryn.cars@philips.com

Läs om senaste innovationer inom Philips
http://origin.www.nordic.philips.com/

.

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHIA) är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom områdena Healthcare, Consumer Lifestyle och Lighting. Philips huvudkontor ligger i Nederländerna och företaget har 118 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 24,8 miljarder euro 2012 är Philips marknadsledande inom hjärt- och akutvård, vård i hemmet, energieffektiva ljuslösningar och applikationer, tandvård samt rakning och grooming för män. Nyheter från Philips hittar du på www.philips.com/newscenter.

.