Ny elektrisk bröstpump från Philips Avent ger en skön start på livet

maj 22, 2013

Stockholm, Sverige – Nu lanserar Philips Avent en ny elektrisk bröstpump för ammande mammor. Den nya bröstpumpen går under namnet Comfort SCF332 och kommer med en rad finesser som är till för att underlätta för ammande mammor och deras bebisar.

 

Bröstpumpen är designad för att vara så bekväm som möjligt för mamman att använda. Exempelvis behöver man inte luta sig framåt under användning vilket gör det lättare för den som ammar att slappna av. En avslappnad mamma  leder i sin tur både till ett ökat mjölkflöde och till en lugnare bebis.

 

Philips Avents nya bröstpump har en ny, mjuk massagekudde som ger en varm och behaglig känsla under användning och som på ett skonsamt sätt stimulerar mjölkflödet. Vid pumpning efterliknar  den barnets sugteknik och ett vakuum, som är bevisat effektivt för mjölkflödet, bildas.

 

Den nya elektriska bröstpumpen har en kompakt design som gör den smidig att hålla och placera på bröstet. Den lilla, lätta basenheten kan enkelt placeras inom räckhåll för full kontroll vid pumpning. För enkel transport och förvaring kan slangen lindas kring basenheten och pumpen kan därför med fördel också användas på resan med hjälp av batterier.

 

 

Den elektriska bröstpumpen Comfort har också tre olika pumpinställningar som gör att mamman själv kan välja i vilken rytm bröstpumpen skall pumpa. En högre rytm medför också ett starkare sug och ökat mjölkflöde. Med den elektriska bröstpumpen medföljer också en Natural-flaska och en bröstformad dinapp.

 

Philips AVENT tillhandahåller också en rad tillbehör för bröstvård som hjälper mammor att amma längre samt ökar deras komfort.

 

Joller


Philips Avent är stolt sponsor av podcasten Joller – en podcast föräldrar emellan som efter tre avsnitt toppat iTunes-listan flera gånger.

 

Joller finns att lyssna på här: http://bit.ly/187P6w1

 

på iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/joller-3-barns-utveckling/id635959726?i=155429725&mt=2)

 

och på Spotify: http://open.spotify.com/user/philipsnordic/playlist/5BkURZr9wdo27kGHsy83Wf

 

Mer info och diskussioner hittar man på Philips Avent på Facebook.

 

Pris och tillgänglighet

 

Philips Avent Comfort SCF332 har ett rekommenderat pris på 1599 SEK och finns tillgänglig på babyfackhandeln och utvalda apotek.

För mer information, vänligen kontakta:

Max Hellström, pressansvarig Philips CL

Tel: +46 708 322105
E-mail: max.hellstrom@philips.com

.

För produkttest och bilder, kontakta:

Simon Wallin, Geelmuyden.Kiese

Tel: +46 70 3147371
E-mail: swa@gkstockholm.com 

.

Om Philips

Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom hälsa, livsstil och ljus. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 118 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 24,8 miljarder euro 2012, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som rakning och grooming för män samt tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.se/press..