Philips visar upp innovationer inom kardiologi på European Society of Cardiology Congress 2013

september 2, 2013

  • Nya innovativa lösningar förändrar vårdens utseende och förbättrar livskvaliteten för patienter med hjärt- och kärlsjukdomar
  • Philips introducerar EPIQ – en unik ultraljudsplattform med ”anatomisk intelligens” för 3D-visualisering av hela organ

 

Amsterdam, Nederländerna – På European Society of Cardiology Congress (ESC 2013) i Amsterdam presenterar Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) de senaste av en rad innovationer som syftar till att hjälpa kardiologer att förbättra behandlingsresultaten och det kliniska arbetsflödet. Philips nya lösningar har utvecklats i nära samarbete med ledande kardiologer och påverkar hela vårdapparaten – från diagnos till behandling och eftervård – genom att bidra till användning inom avancerad diagnostik, patientinformationssystem och avancerad interventionell radiologi vid minimalt invasiva interventioner. De nya produkterna som presenteras på ESC 2013 följer kort efter lanseringen av andra betydelsefulla innovationer, som Philips interventionella lågdosröntgensystem AlluraClarity och navigeringsverktyget EchoNavigator. De nya lanseringarna är ytterligare ett led i Philips arbete att tillsammans med kardiologer ”gemensamt förändra den kardiologiska vården”.


– Att skapa betydelsefulla innovationer som medför kliniskt värde, förbättrade arbetsflöden, ökad effektivitet och kostnadsbesparingar för hela den oändligt stora vårdapparaten handlar om att ha ett nära samarbete med ledande kliniska experter inom olika områden, säger Deborah DiSanzo, vd för Philips Healthcare. Det gör ESC 2013 till ett utmärkt tillfälle att inte bara visa världens hjärtvårdsspecialister vad vi åstadkommit hittills, utan även få dem att vara med och skapa framtidens kardiologi.

 

Den nya ultraljudsplattformen EPIQ som presenteras på ESC 2013 är den senaste i raden av integrerade lösningar från Philips. För första gången har Anatomical Intelligence – en omfattande databas med anatomiska datormodeller och adaptiv systemteknik – byggts in i ett ultraljudssystem i syfte att skapa en ”aktiv” ultraljudsapparat som ger enastående kliniska resultat på kortare tid.

 

EPIQ har utvecklats utifrån användarerfarenheter och bygger på en integrerad 3D-ultraljudsteknik som gör det lättare för kliniker att tolka och kvantifiera anatomiska strukturer, planera ingrepp och utföra minimalt invasiva interventioner. Den nya tekniken har utformats för att komma till rätta med många av de utmaningar i fråga om användbarhet, reproducerbarhet och läsbarhet som är förenade med konventionell ultraljudsteknik och är tänkt att fungera som en bro mellan diagnostik, terapiplanering och behandling.

 

– Tack vare fördelar som kostnadseffektivitet och mångsidighet är ultraljud ett av de snabbast växande segmenten inom medicinsk bildbehandling, men det är också en marknad med hård konkurrens där man måste kunna erbjuda äkta mervärde för att skilja sig från mängden, säger Gene Saragnese, vd för Imaging Systems på Philips Healthcare. EPIQ är ett utmärkt exempel på vad man kan åstadkomma om man kombinerar de senaste tekniska framstegen med användarnas erfarenheter för att ta bildbehandlingstekniken till en helt ny nivå.

 

Genom att utnyttja Philips mest kraftfulla ultraljuds- och 3D-visualiseringstekniker bryter EPIQ mot konventionella ultraljudsregler för att avsevärt förbättra den kliniska prestandan. Nya lovande diagnostiska och interventionella alternativ kommer nu att göras tillgängliga, inte bara inom kardiologin utan även inom ett stort antal andra områden som exempelvis radiologi och gynekologi. Den innovativa ultraljudsplattformen är resultatet av ett mångårigt utvecklingsprogram som är en del av Philips löpande investeringar i forskning och utveckling inom sjukvård. Bara under 2012 uppgick summan till 803 miljoner EUR.

 

På ESC 2013 visar Philips, vid sidan av EPIQ, upp flera nya produkter som går i linje med arbetet att ”gemensamt förändra kardiologivården” genom att tillsammans med kardiologer identifiera användarbehov samt fokusera på kundernas prioriteringar och problem i vardagen. Nedan beskrivs några av dessa nya produkter:

 

  • • För första gången i Europa visas Philips IntelliSpace ECG och ST80i Stress Testing SystemIntelliSpace ECG (http://www.healthcare.philips.com/us_en/products/cardiography/products/ecg_management/ecgmanagement.wpd eller www.philips.com/IntelliSpaceECG) – ett anpassningsbart, multimodalitetssystem för EKG-hantering som involverar flera leverantörer – gör det möjligt att komma åt patientdata från andra patientnära applikationer för granskning, jämförelse och utskrift. PDF-rapporter från Holter-övervakning och stresstester (t.ex. ST80i) kan liksom andra modalitetsrapporter verifieras, vidarebefordras och signeras elektroniskt och enkelt exporteras till en elektronisk patientjournal. PhilipsST80i Stress TestingSystem kännetecknas av ett trådlöst patientövervakningssystem, tvåvägsanslutning och avancerade beslutstödsverktyg som förbättrar datagranskningen, patientvården och arbetsflödet.

 

  • Xcelera R4.1 – den senaste versionen av Philips kardiologiska multimodalitetslösning Xcelera (www.philips.com/xcelera) – ger åtkomst till patientspecifika kardiologiska data och undersökningar för bildhantering, analys och rapportering. Xcelera, som är kompatibelt med såväl 64- som 32-bitars operativsystem, gör det lättare att utnyttja IT-investeringar över avdelningsgränserna samt garanterar kontinuitet i arbetet och främjar bearbetning av stora mängder data. Uppgraderingen innefattar även en tunn klient-version av Cardiology Enterprise Viewer (Xcelera CEV R2.1) som gör det möjligt att komma åt bilder via en vanlig internetanslutning och innebär fördelar i form av ökad användarvänlighet och lägre implementeringskostnader för klinikerna.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Steve Klink

Philips Corporate Communications
Tel: +31 6 10888824
E-post: steve.klink@philips.com

 

Om Royal Philips:

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) är ett mångsidigt företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom betydelsefulla innovationer inom områdena Healthcare, Consumer Lifestyle och Lighting. Philips har sitt huvudkontor i Nederländerna och omsatte under 2012 24,8 miljarder EUR. Företaget har omkring 115 000 anställda som arbetar med försäljning och tillhandahållande av tjänster i fler än 100 länder. Philips är marknadsledande inom hjärt- och akutvård, vård i hemmet, energieffektiva ljuslösningar och applikationer, tandvård samt rakning och grooming för män. Nyheter från Philips hittar du på www.philips.com/newscenter.

 

.