Guld för svarta eltandborsten Philips DiamondClean Black i iF Design Award

mars 31, 2014

Den begränsade upplagan av lyxiga eltandborsten Philips Sonicare DiamondClean Black har vunnit guld i det prestigefyllda internationella designpriset iF Product Design Awards 2014. Ett svenskt konsumenttest av eltandborsten visar dessutom att 98 procent rekommendera den till en vän.

 

Vinnarna i iF Product Design Award 2014 utsågs av 50 designexperter från hela världen som i början av året samlades i tre dagar i tyska Hannover. Bidragen bedömdes utifrån 11 kriterier, däribland designkvalitet, utförande, materialval, innovationsgrad, miljöpåverkan och funktion. 47 Philips-produkter valdes ut till iF Product Design Award varav fyra belönades med guld, däribland eltandborsten Philips DiamondClean Black .

 

- Sober mattsvart finish, slimmad design, avsaknad av knappar och sladdar som sticker ut, illuminerad display – allt är framtaget för att du inte ska behöva dölja eltandborsten i badrumsskåpet utan kunna ha den framme som en inredningsdetalj, förklarar Erica Lindhqvist, chef för tandvårdsprodukter på Philips i Norden.

 

Den vita versionen av Philips DiamondClean har redan tidigare belönats med reddot Design Award, Spark Product Award och Good Design Award.

 


98 % av Smartson-testpiloter rekommenderar DiamondClean Black

 

Experternas bedömning bekräftar vad svenska konsumenter tycker om vår bästa eltandborste Philips Sonicare DiamondClean Black. I slutet av förra året uppmanade Philips tillsammans med Smartson svenska konsumenter att delta i en panel för att testa och bedöma DiamondClean Black.

 

- Vi var helt överväldigade av antalet personer som anmälde sig till vår onlinepanel. 11.121 hörde av sig. 55 utsågs till testpiloter, säger Konstantin C Irina, Senior Online Marketing Manager på Philips.

 

Produkttestarnas entusiasm höll hela vägen. Slutbetyget för Philips Sonicare DiamondClean Black blev nämligen 8,73 av 10. Dessutom skulle 98 procent av testpiloterna rekommendera tandborsten.

 

- Högkvalitativ produkt med överlägsna egenskaper jämfört med en traditionell eltandborste. Känsla av högteknologiska och lyxiga materialval. Och framförallt en otrolig rengöringsförmåga, skriver Andreas Hagen, en av de 55 testpiloterna.

 

Upp till 300 kronor tillbaka när du köper DiamondClean

 

För att fira den här utmärkelsen bjuder vi 1 – 30 april april på en liten överraskning:  De får upp till 300 kronor tillbaka efter köpet när de handlar en Philips Sonicare DiamondClean eller Philips Sonicare DiamondClean Black. Läs mer på philips.se/sonicare#diamondclean.

 Ilovesonicare


Philips DiamondClean Black

Philips DiamondClean Black

För mer information, kontakta:

Konstantinos C Irina
Senior Online Marketing Manager
Consumer Lifestyle Nordics
konstantinos.irina@philips.com
+46 70 57 96 96 1

.

Om Philips

Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom hälsa, livsstil och ljus. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 115 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 23,3 miljarder euro 2013, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som rakning och grooming för män, och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press

.