Eltandborsten Philips Sonicare for Kids lär barn borsta i 2 minuter

april 24, 2014

Barn som tidigt får hål i tänderna får sämre tänder som vuxna, visar en studie vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.¹ Philips har därför utvecklat en ny generation eltandborstar för barn:
Philips Sonicare for Kids ska med hjälp av fiffiga funktioner, barnanpassad design samt lek få våra små att borsta de rekommenderade 2 minuterna istället för de för barn vanliga 20 sekunderna.

 

"Det finns ett starkt samband mellan kariesförekomst vid 20 års ålder och karieserfarenhet vid tidig ålder", skriver Helén Isaksson¹, doktorand vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, och övertandläkare i barntandvård, Odontologiska Institutionen Folktandvården, Landstinget i Jönköpings.

 

Sonicare for Kids är anpassad för barnhänder och -tänder

 

Borsthuvudet finns i två storlekar: Small för mindre barn och large för större barn. Storleken samt formen på borsthuvudet, med sin gummerade baksida och extra mjuka borst är optimerade för att rengöra och skydda tänder som växer och barnens känsliga tandkött.

 

Tandborstens grepp är utformat för en liten barnhand. Den stabila formen gör att barnen själva både kan ställa ifrån sig eltandborsten Philips Sonicare for Kids HX6311/07 och bre på tandkrämen när eltandborsten ligger på underlag. Sonicare for Kids är därutöver gummerad om barnen skulle tappa den.

 

 

Därtill kommer två barnvänliga borstningslägen: ett för yngre barn och ett för äldre barn. "Trots den barnvänliga formen kompromissar vi inte med tandborstens effektivitet. Philips Sonicare for Kids tar bort upp till 75 procent mer plack mellan tänderna än en manuell tandborste", säger Erica Lindhqvist, marknadschef för Philips tandvårdsprodukter i Norden. "Den för Philips Sonicare-eltandborstar typiska dynamiska rengöringen för in vätska mellan tänderna och längs med tandköttskanten", förklarar hon.

 

Fiffiga funktioner motiverar barnen att borsta längre

 

KidPacer heter en funktion som med hjälp av roliga musiktoner uppmuntrar barnen att borsta i två minuter. Samtidigt hjälper KidTimer att öka borstningstiden gradvis under 90 dagar tills de uppnår de rekommenderade 2 minuterna.

 

De åtta roliga klistermärkena för att dekorera tandborsten kan användas som belöning när borstningstiden har ökats eller bara för att ge barnen känslan av att tandborstning är lätt som en lek.

En hemundersökning med amerikanska tandvårdsspecialister med barn i åldrarna 4 till 10 år visar att 91 procent av dessa föredrar att deras egna barn använder Philips Sonicare for Kids HX6311/07.

 

Disney LivingColor-lampor med på köpet

 

"Under april och maj 2014 gifter vi lekfullheten i nya barntandborsten med en Disney LivingColor-lampa som ingår i köpet av Philips Sonicare for Kids så länge lagret räcker", säger Konstantin C Irina, Senior Online Marketing Manager på Philips i Norden. Lampan finns i fyra utföranden inspirerade av olika Disney-filmer: Cars, Planes, Ariel och Prinsessa. Klicka här för att läsa mer om kampanjen

 

Mer information om Philips Sonicare for Kids hittar du på philips.se/SonicareForKids. Följ gärna diskussionen kring tandhälsa på facebook.com/iloveSonicare.

 

¹ Helén Isaksson: On dental caries and dental erosion in Swedish young adults. Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet, 2013. Läs mer

 

Philips Sonicare for kids fuktioner

Philips Sonicare for kids fuktioner

För mer information, kontakta:

Konstantinos C Irina
Senior Online Marketing Manager
Consumer Lifestyle Nordics
konstantinos.irina@philips.com
+46 70 57 96 96 1

.

Om Philips

Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom hälsa, livsstil och ljus. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 115 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 23,3 miljarder euro 2013, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som rakning och grooming för män, och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press

.