Philips i Almedalen 2014

juni 17, 2014

Hur kan innovation och samarbete mellan näringsliv och offentlig sektor skapa lösningar som hanterar framtidens utmaningar i samhället?

 

I år finns Philips i Almedalen för att lyfta ett antal viktiga frågor för samhälle, kommun och landsting beträffande sjukvård men även inom belysning, energi & miljö.

 

Vi vill bjuda in er till våra två seminarier den 1 juli som sker i Upphandling24s regi och tillsammans med våra samarbetspartners Västerbottens Läns Landsting, Region Syddanmark & Karolinska Universitetssjukhuset.

 

Välkomna att ta del av en spännande dialog kring dagens och morgondagens utmaningar!

 

Dag 1

 

Healthcare – tisdag 1 juli, 10.00-10.50

Hur kan samarbete mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi leda till innovationer som gör patienter till vinnare och löser utmaningarna inom hälso- och sjukvården.

 

Deltagare:
Philips Healthcare:
Johan Folkunger, Nordic Director Business Development
Region Syddanmark: Diana Arsovic Nielsen, Director Syddansk Sundheds-innovation
(SDSI)

Västerbottens Läns Landsting (VLL): Robert Winroth, Landstingsråd (mp)
Karolinska Universitetssjukhuset: Patrik Puhony, Projektledare Bild & funktion till NKS
Moderator: Bo Nordlin, Chefredaktör Upphandling24

 

Program:

10.00-10.05   Introduktion Philips.

10.05-10.10

 

 Region Syddanmark: Open innovation – Co-creation for
better healthcare.

10.10-10.15

 

 Västerbottens Läns Landsting: Exempel på VLL & Philips
samarbete, förstudie & pilotprojekt.

10.15-10.20

 

 Karolinska Universitetssjukhuset: Funktionsupphandling
som ett verktyg för innovation.

10.20-10.50

 

 

 Paneldebatt: Hur kan samarbete mellan offentlig sektor,
näringsliv och akademi leda till innovationer som gör patienter
till vinnare och löser utmaningarna inom hälso- och sjukvården?

 

Bakgrund:

Dagens och framtidens sjukvård står inför stora utmaningar, såsom en ökande och åldrande befolkning med större krav och vårdbehov. Detta medför ökade kostnader för sjukvården vilket har lett till en debatt kring hur denna kan effektiviseras men samtidigt erbjuda ökad eller bibehållen kvalitet för den enskilde patienten. Hur löser vi detta gemensamma problem? Jo, genom att samarbeta inom offentlig sektor-industri-akademi. Tillsammans kan vi skapa nya synsätt, innovationer och sätt att jobba som kommer att vara helt avgörande för den framtida sjukvården. Den framtida utvecklingen kan inte längre ske i silos. Vi måste se detta som ett gemensamt problem med en gemensam lösning. Kom och lyssna på hur Region Syddanmark, Västerbottens Läns Landsting och Karolinska Universitetssjukhuset berättar om hur deras samarbete med Philips Healthcare kan skapa nya möjligheter och förbättringar inom sjukvården.

 

Lighting – tisdag 1 juli, 14.00-14.50
Rätt belysning kan skapa en trygg kommun samtidigt som den sparar pengar och miljö. Rätt genomförda upphandlingar spelar en nyckelroll.

 

Deltagare:
Philips:
Johan Lång, Sverigechef, Philips Lighting

Skanska Sverige: Lars Jonson, Vice VD
Moderator: Bo Nordlin, Chefredaktör Upphandling24

 

Program

14.00-14.05   Introduktion Philips.

14.05-14.30

 

 Rätt belysning skapar trygga kommuner samt sparar pengar
och miljö. Rätt genomförda upphandlingar spelar en nyckelroll.
14.30-14.50 Diskussion & frågor.

 

Bakgrund:

Trygga invånare – större besparingar – bättre miljö – högre produktivitet, är allt detta möjligt genom att välja rätt belysning eller är det för bra för att vara sant? Johan Lång, Sverigechef på Philips Lighting och Lars Jonson, Vice VD Skanska Sverige, berättar mer samt lyfter fram konkreta exempel på detta. Hela 25% av elkonsumtionen i offentlig och privat verksamhet utgörs av belysning. Modern belysning kan minska era elkostnader upp till 80%. Hur kan ni driva denna förändring? Hur säkerställer ni att ni inte investerar i gammal teknik och går miste om alla besparingar och vinster? 

 

Dag 2

 

Healtchare -  Onsdag 2 juli,  14.00-14.45

Är gemensam handling och innovation nödvändigt för att hantera morgondagens hälso &  sjukvård?

 

Location: St Hansgatan 41

 

Dagens och framtidens sjukvård står inför stora utmaningar, såsom en ökande och åldrande befolkning med större krav och vårdbehov. Detta medför ökade kostnader för sjukvården vilket har lett till en debatt kring hur denna kan effektiviseras men samtidigt erbjuda ökad eller bibehållen kvalitet för den enskilde patienten. Hur löser vi detta gemensamma problem? Jo, genom att samarbeta inom offentlig sektor-industri-akademi. Tillsammans kan vi skapa nya synsätt, innovationer och sätt att jobba som kommer att vara helt avgörande för den framtida sjukvården. 

 

Kom och lyssna till en diskussion mellan Philips Healthcare och representanter från innovationsregionen Västerbotten om hur vi med gemensamma krafter kan skapa dagens och morgondagens innovativa sjukvård.

 

Medverkande:
Robert Winroth
, Landstingsråd (mp) Västerbottens läns landsting
Magnus Gink, ansvarig Philips Healthcare Transformation Services
Nils-Olof Forsgren, Vd Uminova innovation
Margit Håkansson, Utvecklingschef Västerbottens läns landsting

 

Moderator: Peter Daneryd, MD PhD, projektledare Forum för Health Policy.

 

Anmälan: Vänligen skicka din intresseanmälan om deltagande på vårt seminarium senast fredag den 27 juni till: nordicevents@philips.com 

 

Plats: St Hansgatan 41

För mer information, kontakta:

Pia Lindhe
Philips Nordics
Tel: 070 2042218
E-mail: pia.lindhe@philips.com 

.

Om Philips

Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom meningsfulla innovationer inom hälsa, livsstil och ljus. Philips, vars huvudkontor ligger i Holland, hade en försäljning på 23,3 miljarder euro 2013 och har över 112 000 anställda i mer än 100 länder. Företaget är marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som rakning och grooming för män, och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på adressen www.philips.se/press

.