Ökat intresse för rena livsmedel framför halvfabrikat

maj 8, 2015

Kopplingen mellan mat och hälsa har alltid funnits, men är mer aktuell nu än någonsin. Vi vill veta vad vi stoppar i oss, laga vår mat från grunden, och själva ha kontroll över vilka råvaror och tillsatser som används under tillagningen. Vi vill äta ren mat utan halvfabrikat eller onödiga tillsatser!
Philips genomförde nyligen en undersökning om svenskarnas matvanor som omfattades av 1034 människor mellan 18-79 år. I undersökningen[1] framgick att rena livsmedel, ekologiskt och närodlat är prioriterat när man handlar mat - nära en tredjedel av de tillfrågade väljer ekologiskt framför pris, och 47 % prioriterar rena livsmedelsprodukter över halv- eller helfabrikat.

 

Men bilden av matlagning hemma med rena råvaror kan ibland kännas övermäktig, med tanke på vardagens späckade scheman med dagishämtning eller sena kvällar på jobbet. Det är lätt att hamna i en ond cirkel, med dåliga matvanor och oinspirerad matlagning. Den romantiska bilden med långkok och flerdygnsmarinader kan kännas övermäktig. Även om vi vill laga mat hemma med rena livsmedel från grunden har vi helt enkelt inte tid att lägga ner timtals på vår matlagning.

 

För att möta behovet hos konsumenterna lanserar Philips nu en PastaMaker som hjälper dig göra egen, färsk pasta på 15 minuter. Pasta är en genuint italiensk rätt, och i det italienska köket är det fräscha kvalitetsråvaror som är stjärnan. Du kan själv välja exakt vad du vill att din pasta ska innehålla; fullkorn, glutenfritt eller durumvete. På så vis har du full kontroll över ingredienserna. Dessutom kan du smaksätta pastan med örter, morotsolja eller spenat – vad helst du tycker är godast!

 

Philips PastaMaker gör det enkelt att laga pasta på de råvaror du själv valt ut. Ingredienserna hälls ner i maskinen som blandar och knådar, du kan välja att göra spaghetti, penne, fettuccini, lasagne, nudlar eller dumplings. På 15 minuter har du färsk pasta tillagad från grunden.

 
  1. Det finns ett ökat intresse för att själva laga sin mat med färska råvaror och ingredienser som man själv har kontroll över. Vi vill underlätta för konsumenterna att laga inspirerande, färsk mat som inte tar evigheter att förbereda! Jag är jättestolt över att kunna erbjuda Philips Pastamaker! Den ger verkligen möjlighet för hemmakocken att laga färsk pasta från grunden utan att tillbringa timmar i köket, säger Louise Widmark, nordisk marknadsansvarig för hushållsmaskiner på Philips.

 

Kort fakta om Philips Pastamaker:

  • Kraftfull och effektiv, 200 W
  • Två olika program, 300g/600g, för liten eller stor familj
  • Lätt att använda och att diska
  • Cirkapris i butik 2 499 SEK

 

Philips Pastamaker finns tillgänglig ute i butik från och med maj 2015!


 

[1] Undersökningen av Philips Kitchen Appliances omfattades av 1034 respondenter mellan 18-79 år.

För mer information, kontakta:

Louise Widmark
Nordisk marknadsansvarig för hushållsmaskiner, Philips.
Tel: 0708 32 22 52

E-mail: louise.widmark@philips.com

.

Om Philips

Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHIA), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom Healthcare, Consumer Lifestyle och Lighting. Philips, med huvudkontor i Holland, hade 2014 en försäljning på 21,4 miljarder euro, cirka 108 000 anställda och försäljning och tjänster i mer än 100 länder. Företaget är ledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva belysningslösningar och nya användsningsområden för belysning, såväl som rakning och grooming för män, och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press.

.