Ljus istället för väckarklocka ger en hälsostart på dagen

oktober 28, 2015

Att ”snooza” försämrar sömnkvaliteten och med Philips morgonlampa Wake-up Light kan varje minut av sömn tas tillvara, tills det verkligen är dags att stiga upp.  Wake-up Light kombinerar ljus och ljud inspirerat av soluppgången vilket gör väckningen mjuk och naturlig och låter kroppen följa sin hälsosamma, naturliga rytm.

Philips morgonlampa Wake-up Light kan ersätta högljudda väckarklockor och obehagliga uppvaknanden och istället ge en skön känsla av uppvaknande som vid av en naturlig soluppgång.

 

– Vi simulerar en soluppgång genom en sakta stigande ljusintensitet och kroppen ges möjlighet att vakna mer naturligt, även mörka, kalla morgnar när det är svårt att komma ur sängen, säger Madelene Öhlin, Nordiskt Marknadsansvarig Beauty, Philips.

 

Studier visar att en långsam gryning har inverkan på kvaliteten av uppvaknandet, höjer energinivån i början av dagen, och förbättrar humöret - jämfört med att vakna till traditionella högljudda väckarklockor som tenderar att stressa kroppen tills den vaknar.

 

– Ljus är en kritisk faktor för vår dygnsrytm med sömn och vakenhet, säger Madelene Öhlin. Med hjälp av Wake-up Light kan vi starta dagen med en betydligt lugnare och skönare uppvakningsmetod. Undvik att ”snooza”

En undersökning genomförd av Philips visar att 54 procent av svenskarna ”snoozar” innan de går upp ur sängen på morgonen.  Att bli väckt om och om igen under ett visst tidsintervall försämrar sömnkvaliteten, eftersom vi endast skjuter upp det riktiga uppvaknandet. Med Wake-up Light kan vi sova ända tills vi vaknar, utan att behöva störa de sista dyrbara minuterna av sömn.

 

Ljuskänslighet skiljer sig från individ till individ, men i allmänhet behöver en person mindre tid att vakna helt om en högre ljusintensitet används. Ljusintensiteten för Wake-up Light kan justeras och ställas in på maximalt 250 lux. Ljuset ökar gradvis under 30 minuter innan den programmerade väckningstiden, för att kunna förbereda kroppen för att vakna upp och känna sig utvilad. I slutet av 30-minutersperioden hörs ett naturligt ljud, eller vald radiokanal.

 

Wake-up Light kan också simulera skymning, som kan bli en del av en avslappnande kvällsrutin för att förbereda för sömn.

 

FAKTABLAD Philips Wake-Up Light

Download fact sheet
Wake-up Light

Wake-up Light

Wake-up Light

Wake-up Light

För ytterligare information kontakta:

Madelene Öhlin, Nordiskt marknadsansvarig Beauty, Philips
Tel: 0706-841710, E-mail: madelene.ohlin@philips.com

.

Om Philips:

Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHIA), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom Healthcare, Consumer Lifestyle och Lighting. Philips, med huvudkontor i Holland, hade 2014 en försäljning på 21,4 miljarder euro, cirka 106 000 anställda och försäljning och tjänster i mer än 100 länder. Företaget är ledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva belysningslösningar ochnya användsningsområden för belysning, såväl som rakning och grooming för män, och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press.

.