Nyhetscenter | Sverige

FDI och Royal Philips tecknar globalt avtal för att belysa vikten av munhälsa

februari 29, 2016

Stockholm, Sverige – Royal Philips (NYSE: PHG; AEX: PHIA), skaparna av Philips Sonicare-tandborsten, och FDI World Dental Federation kommer att samarbeta för att belysa vikten av munhälsa och dess påverkan på människors allmänna hälsa.

 

World Oral Health Day, som firas den 20 mars, är en internationell dag då kopplingen mellan munhälsan och den allmänna hälsan uppmärksammas. FDI, medlemmar i nationella tandläkarförbund, föreningar för tandläkarstudenter och andra grupper arrangerar då en uppsättning globala evenemang.

 

”Jag skulle vilja välkomna Philips till vår sponsorgrupp och tacka dem för visat engagemang för att öka medvetenheten om munhälsa”, sa FDI:s ordförande dr Patrick Hescot. ”World Oral Health Day är en möjlighet att belysa munhälsans centrala position för välbefinnande och livskvalitet.”

 

”FDI World Dental Federation är en mycket bra partner för Philips”, sa Egbert van Acht, VD för Philips Health & Wellness. ”Utökad kunskap om vikten av att se efter sin munhälsa är ett av våra huvudsakliga mål. Vi strävar efter att ta fram meningsfulla innovationer som riktar sig till globala samhällsbehov. WOHD ger oss tillfälle att engagera och uppmuntra människor, inte bara till att ta hand om sin munhälsa, utan även förstå den positiva effekten det får på deras allmänna hälsa. På Philips försöker vi att aktivt framhäva länken mellan mun- och systemhälsa.”

 

Aktiviteterna för WOHD omfattar bland annat poster- , skyltning- och mediakampanjer, kostnadsfria tandundersökningar, läger med munhälsa som tema, kurser och workshoppar, broschyrer och produktpaket, debatter och festligheter som flashmobs, walkathons och idrottsevenemang i välgörenhetssyfte. I vissa länder har en del grupper gjort försök till världsrekord, som till exempel högst antal deltagare vid en kurs om munhälsa eller flest antal människor som borstar tänderna samtidigt. I Sverige bedrivs sedan några månader tillbaka bland annat kampanjen ”Borsta för Hjärtat” med samma syfte som det globala samarbetet, - att höja kunskapen om sambandet mellan munhälsa och allmänhälsa men framförallt hjärt-kärl sjukdom. 

 

För mer information, gå till www.worldoralhealthday.org och www.philips.se/borstaforhjartat.

 

World Oral Health Day, den 20 mars 2016

 

Om FDI Dental Foundation

FDI World Dental Federation fungerar som den främsta företrädande organisationen för över en miljon tandläkare runtom i världen. Medlemskapet inbegriper cirka 200 nationella medlemsorganisationer och specialistgrupper i över 130 länder. FDI:s vision: ”leda världen till optimal munhälsa”.

.

För mer information, vänligen kontakta:

Linda Hjorth

Marknadsansvarig Philips Sonicare

Tel: 0708 32 20 86

E-mail: linda.hjorth@philips.com 

 

.

Om Philips

Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHIA), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom Healthcare, Consumer Lifestyle och Lighting. Philips, med huvudkontor i Holland, hade 2015 en försäljning på 24,2 miljarder euro, cirka 104 000 anställda och försäljning och tjänster i mer än 100 länder. Företaget är ledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva belysningslösningar och nya användsningsområden för belysning, såväl som rakning och grooming för män, och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press.

.

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.