Nyhetscenter | Sverige

Philips firar 125 år med nytt fokus på belysning och hälsa

juni 13, 2016

Stockholm, Sverige – Philips Lighting, ett Royal Philipsföretag (NYSE: PHG, AEX, PHIA) och global marknadsledare inom belysning, tillkännager att när Philip i år fyller 125 år kan man med stolthet se tillbaka på en händelserik resa och en av de största transformationer i branschen. Nu står man inför nästa steg i utvecklingen; att förbereda sig för ytterligare ett sekel som världsledande företag.

 

Sedan starten 1891 är det tydligt att Philips genomgår en enorm förändring. Från glödlampor och de första kassettbanden har man gått vidare till att utveckla marknaden inom köksmaskiner, plattskärmar och annan konsumentelektronik. Men så här strax före det stora 125-års jubileet vill man rikta fokus mot två affärsområden; HealthTech och Lighting.

 

Philips levererar lösningar till hela hälso- och sjukvårdsbranschen, allt från personliga enheter till helhetslösningar för sjukhus. Inom hälso- och sjukvårdsområdet är Philips särskilt intresserade av att bygga vidare på den öppna tillgången och säkra innovation genom fler partnerskap.

 

– Samarbete är ett nyckelord och en av de viktigaste faktorerna i vårt fortsatta arbete med att ta fram nya produkter. Philips har ingått partnerskap med sjukhus i flera nordiska länder och utöver att tillhandahålla specialiserad utrustning som exempelvis röntgenapparater samarbetar vi även med myndigheterna kring forskning, utbildning och innovation. Vårt globala perspektiv kan bidra med värdefull kunskap och data till utvecklingen av nationella hälso- och sjukvårdsväsen, säger Karen Sørensen, Verkställande direktör för Philips Nordic.

 

En ljus framtid i sikte

Den digitala belysningen har öppnat upp en helt ny värld av möjligheter. Nu kan belysning styra med en enda fingerrörelse – i det offentliga rummet, på arbetsplatsen och i hemmet.

 

– Det intelligenta belysningssystemet Hue är en av de uppfinningar vi tar med oss in i våra nästa 125 år. Vi tar ljusstyrning ett steg längre och erbjuder våra användare total frihet i sin belysning. Inom några år är jag helt säker på att en betydligt större del av världens ljus kommer att vara intelligent styrt till nytta för både miljön och människor. Idag kan vi exempelvis styra belysningen på en gång- och cykelbana så att ljusnivån ökar vid mänsklig närvaro och sjunker under de tider på dygnet då det är sparsamt med aktivitet. Sådana lösningar tror jag att vi kommer att se mycket mer av inom en snar framtid, säger Astrid Simonsen Joos, Verkställande direktör för Philips Lighting Nordic.

 

Från och med fredag den 27 maj är Philips Lighting ett börsnoterat företag på Euronext Amsterdam.

För mer information, kontakta:

Namn: Louise Almlöf

Tel: +46 (0)70 8322088

E-mail: louise.almlof@philips.com

Om Philips Lighting

Philips Lighting, del av Royal Philips (Euronext Amsterdam ticker: LIGHT) är världsledande inom belysningsrelaterade produkter, system och tjänster. Vår förståelse för ljusets positiva effekt på människor och vår gedigna tekniska kunskap låter oss leverera digitala belysningslösningar som möjliggör nya affärsvärden, berikar användarnas upplevelser och hjälper till att göra människors liv bättre. Vi riktar oss till såväl den professionella som konsumentmarknaden och säljer mer energieffektiv LED-belysning än något annat företag. Vi är ledande inom connected lighting-system- och tjänster, samt använder oss av Internet of Things för att ta belysning till en nivå där det är mer än ljus: det förvandlar hem, byggnader och stadsmiljöer. År 2015 hade vi en omsättning på 7,5 miljarder Euro och 36 000 anställda i fler än 70 olika länder. Mer nyheter från Philips Lighting finns att läsa här: https://www.philips.se/a-w/about/news.html  

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.