1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Dammsugare

  Vilken dammsugare ska jag köpa?

  Att välja dammsugare är inte helt enkelt. Trots att vi älskar dammsugare, nya innovationer och smarta lösningar så vet vi att en dammsugare inte är det roligaste köpet. Försök se en dammsugare som en investering till ditt hem, som ska hålla i årtal och underlätta för dig i vardagen. Då blir städningen både lättare och kanske lite roligare. Att välja dammsugare är rena djungeln med en uppsjö av varumärken, olika funktioner och prisklasser.

  Det du ska tänka på när du ska köpa en ny dammsugare är bland annat vilken effekt, storlek och vilka funktioner du behöver. Att läsa tester på nätet ger en bra indikation på vilka modeller som håller en bra prestanda, men tänk även på vilka specifika behov just du har – bor du i en mindre lägenhet med lite förvaring, har du husdjur eller är du kanske extra känslig mot damm och allergi? Vi jämför olika dammsugare för att guida dig till vilken dammsugare du ska köpa.

  Sladdlös dammsugare – den nya generationens dammsugare

   

  En laddningsbar dammsugare har tidigare setts som ett komplement i städningen, men faktum är att de senaste sladdlösa modellerna ger likvärdigt resultat som en vanlig dammsugare och kan därför utan problem ersätta din nuvarande dammsugare. Fördelarna med en sladdlös dammsugare är många – de är kompakta och tar mindre plats (du kan fästa den direkt på väggen), de är alltid nära till hands så att städningen inte behöver bli ett stort projekt, de är snabbare och smidigare att använda och du kan dammsuga hyllor, trappan och små utrymmen utan problem. Dessutom har våra senaste modellerna förbättrad batteritid som håller tillräckligt länge för att städa hela hemmet på en laddning. Låt oss titta närmre på våra två bästa modeller och jämföra dammsugarna.

  SpeedPro Max – Bäst i test


  SpeedPro Max har blivit utsedd till bäst i test av både svenska pryltidningen M3 och norska testsidan Dinside. Det som gör SpeedPro Max till ett bra val är den höga kvaliteten, praktiska designen, sugförmågan och användarvänlighteten. För det första, medföljer ett väggfäste där du kan förvara och ladda din SpeedPro Max – perfekt om du bor i en mindre lägenhet och har brist på förvaring. Batteritiden håller i upp till 65 minuter efter 5 timmars laddning om du använder den i normal hastighet (och 21 minuter i det högsta turboläget).
   

  SpeedPro Max har flera smarta funktioner som får den att sticka ut ur mängden, bland annat ett 360-graders munstycke som suger upp damm och smuts från alla sidor (även när du drar dammsugaren emot dig). Smutsen fångas upp mer effektivt och ditt hem blir rent snabbare. Den har även LED-lampor i munstycket som lyser upp golvet så att du inte missar dammet under soffan och möbler, oavsett om du dammsuger på dag- eller kvällstid.
   

  Designen på SpeedPro Max gör den inte bara lättanvänd, den hjälper dig även nå ytor som vanligtvis är krångliga att komma åt. Dammsugaren har ett integrerat borstillbehör som du fäller ut när du vill dammsuga listor, hyllor och små utrymmen (detta är även hjälpsamt om du vill dammsuga trappan!). Det bästa av allt är att du slipper sladden och dra runt en tung dammsugare.
   

  Ett turbomunstycke för möbler och djurhår medföljer och du kan enkelt ta bort förlängningsröret om du vill omvandla SpeedPro Max till en miniversion av en handdammsugare. Perfekt för när du behöver städa bilen. Du behöver aldrig tänka på att byta dammsugarpåse utan tömmer bara dammbehållaren i soptunnan när du är klar.

  Läs mer om SpeedPro Max här.

  SpeedPro Max Aqua – Vår senaste nyhet som sköter alla städmoment


  SpeedPro Max är Aqua är en uppgraderad version från modellen ovan. Den har samma, smarta design och funktioner som vanliga SpeedPro Max, samt något förbättrad batteritid på upp till 75 minuter i normalläge och 25 minuter i turboläge.

  Den största skillnaden är att SpeedPro Max Aqua har en extra funktion – den moppar golvet! Tack vare mopptillbehöret kan du alltså dammsuga och moppa golvet samtidigt. Moppsystemet styr vattenutsläppet så att det alltid kommer rätt mängd vatten, och så att alla hårda golv i ditt hem blir grundligt rengjorda. Om du har extra svåra fläckar på golvet kan du välja att använda AquaBoost-funktionen. Precis som med SpeedPro Max, tömmer du dammbehållaren i papperskorgen och mikrofiberkuddarna i moppen tvättar du för hand eller i tvättmaskinen. 
  speedpro max aqua

  Läs mer om SpeedPro Max Aqua här.

  Compact living dammsugare

   

  Om du bor i en mindre lägenhet och har begränsad förvaring kan en mindre dammsugarmodell vara att föredra. Dessa alternativ är prisvärda och perfekta för dig som är student eller precis flyttat hemifrån.

  SpeedPro – avskalad sladdlös dammsugare med väggfäste


  SpeedPro är lillebror till ovannämnda SpeedPro Max. Den är lika kompakt och smidig att använda men är en något mer avskalad modell. Fördelen med denna modell är att du kan hänga upp den direkt på väggen eller enkelt förvara den i garderoben, samt att den kommer åt i små, svåråtkomliga utrymmen. Den har likt SpeedPro Max, ett integrerat borsttillbehör, dammbehållare som du tömmer i papperskorgen och möjligheten att göras om till en handdammsugare. Den har ett 180 graders munstycke och upp till 40 minuters drifttid i normalt läge, respektive 20 minuter i turboläge innan du behöver ladda.

  Läs mer om SpeedPro här.

  PowerGo – kompakt påsdammsugare med de nödvändigaste funktionerna 


  PowerGo är vår minsta dammsugare med påse och ett prisvärt alternativ om du vill kunna städa ditt hem enkelt med en vanlig dammsugare. En dammsugare med påse är ett allergivänligt alternativ eftersom filtret fångar upp 99,9% av alla partiklar och dammet håller sig i dammsugarpåsen. Alla våra dammsugare med påse använder S-påsar som är enkla att byta ut då de är universella och passar alla Philips modeller. Ytterliggare en fördel med S-påsar är att dammsugaren behåller sin sugeffekt ända till påsen är helt full. Den här modellen har en 9 meter lång sladd så att du slipper byta vägguttag, samt inbyggda tillbehör som alltid är nära till hands när du behöver dammsuga exempelvis lister.

  Läs mer om PowerGo här.

  Dammsugare med eller utan påse?


  Dammsugare med påse – hygieniskt och bra för dig med astma- eller allergi


  Om du lider av astma eller allergi är det extra viktigt att hålla hemmet rent från damm, allergener, pollen och andra ämnen som kan vara allergiframkallande. Regelbunden städning, i kombination med en dammsugare som har ett extra fint filter för de små partiklarna, ger dig bra förutsättningar för en bättre inomhusmiljön.

  Fördelarna med en dammsugare med påse är att dammet stannar kvar i påsen och du undviker att smuts och damm släpps ut när den töms. En sådan hygienisk förslutning att föredra om man har astma eller allergi. Philips Performer Active har ett smart filtersystem som fångar upp 99,9% av fint damm, pollen och dammkvalser som är vanliga orsaker till allergier och överkänslighet. Ytterliggare en funktion som vi gillar med Performer Active är 3-i-1 munstycket som är utformat för att klara av såväl hårda golv som mattor och mindre ytor. Sidoborstarna gör att dammsugaren kommer åt smuts och damm vid smalare utrymmen, möbler och väggar.
  performer active

  Läs mer om Performer Active här.

  Ytterliggare en dammsugare att jämföra inom den här kategorin är Philips Performer Ultimate. Philips Performer Ultimate är vår bästa dammsugare med påse tack vare dess överlägsna prestanda och smarta funktioner såsom LED-munstycke och inbyggd fjärrkontroll som låter dig anpassa effekten och dammsugningen till olika ytor, hårda som mjuka. LED-lamporna i munstycket hjälper dig se smutsen extra tydligt så att du kan städa mer grundligt. Detta är modellen för dig som vill ha de senaste funktionerna och den absolut bästa städupplevelsen.  

  Läs mer om Performer Ultimate här.

  Hur hittar jag rätt påse till min dammsugare?


  Fördelen med S-påsar är att de är universella och passar alla modeller. De rymmer mer smuts, räcker 50% längre än vanliga papperspåsar och att dammsugaren behåller sin fulla prestanda ända tills dammsugarpåsen är full. 

  Du hittar S-påsar här.

  Dammsugare utan påse – töm enkelt och slipp dammsugarpåse


  Att påbörja städningen med en full dammsugarpåse utan att ha någon reserv hemma är lite som att inse att tvättmedlet är slut när man kommer ner till tvättstugan. Med en dammsugare utan påse slipper du detta moment eftersom du bara tömmer dammbehållaren när du är klar. Påslösa PowerPro Compact ger goda städresultat och kräver mindre underhåll än en dammsugare med påse. Den har lika bra filtreringsgrad men det är viktigt att du är försiktig när du tömmer dammbehållaren eftersom den inte har någon försluten påse.

  Precis som alla våra påslösa dammsugarmodeller använder PowerPro Compact PowerCyclone-teknik som separerar dammet från luften direkt vid insuget så att dammet lättare samlas upp. Även dammbehållaren är enkel att ta loss och tömma i papperskorgen.

  Läs mer om PowerPro Compact här.

  Robotdammsugare jämfört med en vanlig dammsugare


  Robotdammsugare har blivit alltmer populära eftersom de hjälper till att hålla hemmet i skick mellan storstädningarna. En robotdammsugare passar bäst för hem med stora öppna ytor, och eftersom den endast är 6 cm hög når den under soffor, hyllor och möbler. Den har en inbyggd sensor som ger robotdammsugaren information om hastighet och riktning så att den kan optimera städningen i rummet.

  Robotdammsugaren har 120 minuters drifttid och återvänder automatiskt till laddningsstationen när batterierna behöver laddas. En fördel med just den här modellen är att den har två extra långa borstar som gör att den kommer åt i hörn och på socklar där många andra robotdammsugare inte når.
   

  En robotdammsugare är perfekt för underhållsstädning och är helt klart en hjälpreda i vardagen, men vi rekommenderar fortfarande att du använder en vanlig dammsugare mellan städningarna för att hålla hemmet helt rent från damm. 

  Läs mer om SmartPro Compact här.

  Dammsugare för husdjur


  För alla som har husdjur hemma är städning en oundviklig del av vardagen och en bra dammsugare essentiellt för att få bort kvalser och djurhår. När du som djurägare väljer dammsugare är det främst de medföljande tillbehören som är viktiga. Dammsugaren bör ha ett anpassat munstycke där djurhåren inte fastnar och försämrar sugförmågan. Du ska därför leta efter en dammsugare som har ett turbomunstycke med grövre borststrån som lättare fångar upp hår. En sådan borste är även enkel och effektiv att använda på möbler. Den sladdlösa favoriten SpeedPro Max och allergivänliga Performer Active är några exempel som har ett medföljande turbomunstycke.

  Läs mer om SpeedPro Max här.

  Läs mer om Performer Active här.

  Relaterade produkter

  • SpeedPro Max Aqua Sladdlös handdammsugare
   -{discount-value}

   SpeedPro Max Aqua Sladdlös handdammsugare

   Visa produkt
  • SpeedPro Max Handdammsugare
   -{discount-value}

   SpeedPro Max Handdammsugare

   Visa produkt
  • Performer Ultimate Dammsugare med påse
   -{discount-value}

   Performer Ultimate Dammsugare med påse

   Visa produkt

  Philips Dammsugare

  Läs mer om Philips Dammsugare

  Relaterat

  • Tysta dammsugare - För dig som uppskattar låg ljudnivå

   Tysta dammsugare - För dig som uppskattar låg ljudnivå

  • Dammsugare för dig med astma och allergi

   Dammsugare för dig med astma och allergi

  • Sladdlös dammsugare effektiv mot djurhår

   Sladdlös dammsugare effektiv mot djurhår