1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Luftfuktare

  Motverka torr luft  
  i sovrummet med luftfuktare

  Att sova i torr luft kan orsaka problem med sömnen då vanliga bieffekter är svidande ögon, torra slemhinnor samt torr och irriterad hy. Om du har känt av symptomen på torr luft i sovrummet kan det vara en bra idé att utforska alternativ som kan erbjuda en lösning på problemen så att du kan förbättra din sovrumsmiljö och sömnkvalitet.

  Har du torr luft i sovrummet?

   

  Människokroppen är väldigt känslig för luftfuktighet och kan därför lätt bli uttorkad. Vi kan vid för låg luftfuktighet få besvär som torr hy, nariga läppar och till och med fuktigheten i hårcellerna kan påverkas och göra så att det kliar i hårbotten. Torr luft kan även skapa obehag när vi andas, ge upphov till näsblod samt orsaka torra slemmhinnor vilket kan försvaga immunförsvaret och göra dig mer mottaglig för bakterier och virus.

  Bieffekter av torr luft har negativ inverkan på vår sömnkvalitet och vissa kan uppleva att det tar tid att somna, att de vaknar under natten eller att de inte kommer ned i djupsömn vilket kan leda till att vardagen inte fungerar lika bra som vanligt. Eftersom att slemmhinnorna kan bli torra när luftfuktigheten är för låg är det även många som upplever halsont och/eller torrhet i halsen direkt på morgonen när de vaknar. Det är ingenting farligt, men det kan upplevas obehagligt och irriterande. Även snarkningar är ett problem som till viss del kan orsakas av för låg luftfuktighet. När näsa och hals blir torr och irriterad är det vanligt att snarkningarna ökar vilket kan leda till att du inte känner dig utvilad på morgonen, men också vara ett störningsmoment för den du delar sovrummet med.

  Vad kan en luftfuktare i sovrummet göra för dig?


  En vuxen människa behöver cirka 6-9 timmars sömn per dygn beroende på vilken kvalitet sömnen har, till exempel hur djupt du sover. Utöver de timmar vi sover används ofta sovrummet som en plats för avkoppling som läsning eller film vilket ökar antalet timmar vi spenderar i rummet. Torr luft i sovrummet kan påverka din generella hälsa till exempel genom att du bli torr eller genom att andningen känns tung. Om du lider av besvär orsakade av torr luft kan en luftfuktare i sovrummet vara en lösning på problemet. En luftfuktare från Philips ser till att hålla luftfuktigheten i sovrummet optimal mellan 40-60 % vilket gör att tillväxten av bakterier och mögel hämmas och att besvären med torr luft i sovrummet snart är förbi.

  Vad är bra att tänka på när du väljer luftfuktare till sovrummet?


  När du väljer luftfuktare i sovrummet är det bra att tänka på vilken ljudvolym luftfuktaren har eftersom att du vill kunna sova igenom en hel natt utan att bli störd. Philips luftfuktare HU4813/10 kan i nattläget låta så lite som 32 dB(A) vilket av örat uppfattas som ljud strax över ljudet av blåsande löv. Den lilla och kompakta storleken på produkten gör den perfekt att ha i sovrummet som oftast är ett lite mindre rum. 

  Philips luftfuktare använder NanoCloud-teknik som är en naturlig avdunstningsprocess för att fukta hemmet. Vatten kan innehålla kalk, mineraler och magnesium vilka kan orsaka vita fläckar när de landar på kringliggande ytor. I Philips luftfuktare är de osyngliga vattendropparna för små för att bära mineraler och de blir i stället kvar i vattentanken som är lätt att rengöra. Eftersom att vattendropparna är så små ligger de kvar i luften längre och lämnar inga fuktfläckar på ytor runt omkring. Med våra luftfuktare kan du mäta luftfuktighet i sovrummet och genom att ställa in det automatiska läget reglerar luftfuktaren vilken luftfuktighet du borde ha. Du kan också välja att ställa in den luftfuktighet du föredrar – 40 %, 50 % eller 60  %.

  Philips erbjuder också kombinerad luftfuktare och luftrenare AC2729/10, det innebär att produkten både ökar fuktigheten i din sovrumsluft men också renar luften från partiklar och allergener. Fördelen med en kombinerad produkt är att du kan få optimal luftkvalitet i sovrummet året runt genom att motverka torr luft på vintern och tackla höga pollennivåer under våren. Även kombiprodukten är en bra luftfuktare till sovrummet då ljudvolymen i nattläge ligger på 32 dB(A). Kombiprodukten passar större sovrum upp till 65 m2 och med hjälp av feedback i realtid kan du se den aktuella luftkvaliteten i sovrummet och låta produkten automatiskt ställa in sig för optimal rening och befuktning. Tack vare VitaShield IPS-reningsteknik minskar 99,97 % av alla fina partiklar i rummet och avlägsnar effektivt virus, bakterier, pollen, damm och husdjursmjälkan. Tekniken gör det också möjligt att rena luften i ett rum 20 m2 stort på bara 12 minuter - ett effektivt alternativ för dig som allergiker! Dessutom är produkten även uppkopplad till appen AirMatters där du kan få en aktuell pollenprognos och information om luftkvaliteten utomhus med detaljerad information om pollenvärden så som björk, gräs, al och gråbo.

  Relaterade produkter

  • Series 2000 Luftfuktare
   -{discount-value}

   Series 2000 Luftfuktare

   Visa produkt
  • Series 2000i Kombinerad Luftrenare och luftfuktare
   -{discount-value}

   Series 2000i Kombinerad Luftrenare och luftfuktare

   Visa produkt
  • Kombinerad luftrenare med luftfuktare
   -{discount-value}

   Kombinerad luftrenare med luftfuktare

   Visa produkt

  Philips Luftfuktare

  Läs mer om Philips Luftfuktare

  Relaterat

  • Luftfuktighet inomhus - Allt du behöver veta

   Luftfuktighet inomhus - Allt du behöver veta

  • Relativ luftfuktighet - Vad är det?

   Relativ luftfuktighet - Vad är det?

  • Är luftfuktare bra eller dåligt?

   Är luftfuktare bra eller dåligt?