• Fördelar med Philips Shop

 • 30 dagars returgaranti

 • 2 års garanti

 • Fri frakt

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Luftfuktare

  Vad är  
  relativ luftfuktighet?

  Relativ fuktighet visar på hur mycket fukt som finns i luften i relation till hur mycket fukt som luften faktiskt kan ta upp. Varm luft kan bära mer vattenånga än vad kall luft kan. Den relativa fuktigheten är alltså ett mått på hur mycket fukt det finns i luften i relation till luftens temperatur.

  Så funkar relativ luftfuktighet egentligen

   

  Ju varmare lufttemperatur, desto mer fukt kan luften innehålla. När temperaturen sjunker kan luften bli mättad med fukt, den har alltså inte förmågan att bära mer fukt. Det är när temperaturen fortsätter att sjunka som vattendroppar, dimma, dagg eller frost kan bildas.

  Därför mäter man relativ luftfuktighet

   

  Att mäta relativ luftfuktighet kan vara en bra metod till exempel för att få veta om ett utrymme riskerar att drabbas av fuktproblem och mögel. Relativ luftfuktighet mäts i procent, vilket oftast är mer relevant eftersom det intressanta att veta är när fukten omvandlas till kondens. 

  Vad är bästa luftfuktigheten inomhus?

   

  En luftfuktare säkerställer att inomhusluften håller en optimal luftfuktighet. Den perfekta luftfuktigheten inomhus bör vara mellan 40-60 %, för att undvika torra slemhinnor och att förhindra att virus sprids i luften. Mätinstrumenten i Philips luftfuktare utgår alltid från relativ luftfuktighet.

  Philips Luftfuktare

  Läs mer om Philips Luftfuktare

  Relaterat

  • Luftfuktare i sovrum - Minskar torr & obehaglig luft

   Luftfuktare i sovrum - Minskar torr & obehaglig luft

  • Luftfuktighet inomhus - Allt du behöver veta

   Luftfuktighet inomhus - Allt du behöver veta

  • Är luftfuktare bra eller dåligt?

   Är luftfuktare bra eller dåligt?