1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Luftrenare

  Lindra dina allergibesvär

  med en luftrenare


  Är du en av många som lider av allergibesvär? Om du lider av allergi är det viktigt att tänka på din inomhusluft – det är trots allt där du spenderar mycket av din tid. Vi har listat några tips på hur du kan motverka och lindra allergi med hjälp av en luftrenare och vad du bör leta efter för att hitta den bästa luftrenaren för just dina behov.

  Vad kan en luftrenare göra för dig?

   

  En luftrenare filtrerar bort allergener och partiklar som finns i din inomhusluft och är därför en bra lösning för att bli av med pollen eller andra luftburna allergier. Visste du att luften du andas inomhus är oftast mer förorenad än luften ute och innehåller flera olika små partiklar som kommer från till exempel mögel, damm, bakterier, kvalster, pälsdjur, och virus. Det finns luftrenare som filtrerar bort så mycket som 99,97 % av partiklar och allergener*, vilket gör dig mindre exponerad mot det som kan trigga en allergisk reaktion.  

  Välj rätt luftrenare


  Det finns flera olika luftrenare på marknaden som har olika funktioner för olika ändamål men de flesta modeller kan ändå lindra allergi genom att filtrera bort allergener och partiklar från luften. Olika modeller kan också ha olika filter beroende på vilken typ av partikel du vill filtrera bort, vid allergi är det bra att välja ett filter som fångar upp så många små partikar som möjligt. Ett HEPA-filter fångar upp så små partiklar som 0,3 mikron, vilket är storleken på de vanligaste luftburna allergenerna, skadliga partiklar, bakterier och virus.

  Vad ska jag tänka på?

   

  När du väljer luftrenare är det viktigt att tänka på vart i hemmet du vill placera den. Välj därför storlek utifrån vilket rum du har tänk att ha den i och om du önskar ha luftrenaren i sovrummet, tänk då på att välja en modell med låg ljudvolym så att den inte stör din sömn. Det står alltid i specifikationerna vilken yta luftrenaren har kapacitet för och hur vilken ljudvolym luftrenaren har.

  Håll utkick efter...

   

  Det kan också vara bra att hålla extra utkick efter luftrenare med Astma- och Allergiförbundets logga på. Det innebär att luftrenaren är en rekommenderad luftrenare för allergiker och astmatiker och är en bra vägledning för dig i sökandet efter en luftrenare som är bra ur allergisynpunkt.

   

  För att få bättre koll på din inomhusluft kan det vara till fördel att skaffa en luftrenare som är uppkopplad till en app så att du i realtid kan säkerställa att luften du andas är hälsosam. Appen ger en aktuell pollenprognos och information om luftkvaliteten utomhus där du även får detaljerad information om pollenvärden så som björk, gräs, al och gråbo. 

   

  Är du allergisk mot pälsdjur?

   

  En luftrenare kan lindra besvären om du är allergisk mot ett pälsdjur som katt eller hund. Om du är allergisk mot till exempel katt så är det oftast ämnen som kommer från djurens saliv, urin eller talgkörtlar men även päls. Dessa ämnen färdas i luften vilket gör det möjligt för luftrenaren att filtrera bort allergenerna och därmed lindra allergibesvären.


  Oavsett vilken luftrenare du väljer så blir resultatet oftast bättre än att inte ha en luftrenare alls i hemmet – lycka till! 

   

  *Tar bort 99,97 % av partiklarna: testat med NanoProtect Pro-filter och effektivitet vid förstasvep och 400 luftflöde 2015, utfört av tredje part.

  Relaterade produkter

  • Series 800 Luftrenare
   -{discount-value}

   Series 800 Luftrenare

   Visa produkt
  • Series 3000i Philips luftrenare – 3000i-serien
   -{discount-value}

   Series 3000i Philips luftrenare – 3000i-serien

   Visa produkt
  • Series 4000i Philips luftrenare – 4000i-serien
   -{discount-value}

   Series 4000i Philips luftrenare – 4000i-serien

   Visa produkt

  Philips Luftrenare

  Läs mer om Philips Luftrenare

  Relaterat

  • Luftrenare rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

   Luftrenare rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

  • Bli av med dålig luft - så här får du renare luft inomhus

   Bli av med dålig luft - så här får du renare luft inomhus

  • Hemmiljö - Tips och inspiration för ett hälsosammare hem

   Hemmiljö - Tips och inspiration för ett hälsosammare hem