• Fördelar med Philips Shop

 • 30 dagars returgaranti

 • 2 års garanti

 • Gratis frakt från 850 SEK

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Klimatsmart klädvård

  Klimatsmart
  klädvård

  En hållbar garderob handlar om mer än att köpa begagnat och skaffa en kapselgarderob. Att vårda dina kläder rätt gör att de ser som nya ut längre, så att du inte behöver byta ut plaggen lika ofta. Dessutom finns det massa användbara knep som gör att du slipper tvätta stup i kvarten!

  Läs Philips bästa knep för en klimatsmart klädvård!

  1. Tvätta rätt!

   

  Lär dig läsa tvättråden, de som står på den lilla tvättlappen på insidan av ditt plagg. Ett feltvättat plagg kan krympa eller se mer använt ut än det faktiskt är. Att tvätta rätt gör att textilierna i plagget ser fräschare ut längre. Ett vanligt misstag är även att överdosera tvättmedel, vilket både är dåligt för huden, plaggen och klimatet.

  2. Steama bort bakterier och dålig lukt

   

  Det finns egentligen ingen anledning till att tvätta blusen eller toppen efter bara en användning. Om du inte har spillt något på plagget räcker det oftast med en snabb uppfräschning med en steamer. Den heta ångan i en steamer tar bort illalukt och mjukar dessutom upp fibrerna i tyget så att kläderna återfår sin form. 

  3. Hängtorka plaggen

   

  Att torktumla kläder är smidigt, men tyvärr förstör det fibrerna i textilierna. Det allra bästa, både för kläderna och för miljön, är att hänga plaggen på tork. Utnyttja de varmare årstiderna som vår och sommar för att hängtorka dina kläder. Har du ingen tvättlina brukar ett torkställ på balkongen funka lika bra!

  4. Använd noppborttagare

   

  En liten noppborttagare kan göra att både plagg och möbler blir som nya. När det gäller kläder fungerar noppborttagaren bäst på stickade plagg. Förutom att ta bort noppor försvinner även ludd, så att dina favoritplagg ser nya ut länge!

  Philips Klädvård

  Läs mer om klädvård från Philips

  Relaterat

  • Luftfuktare i sovrum - Minskar torr & obehaglig luft

   Luftfuktare i sovrum - Minskar torr & obehaglig luft

  • Luftfuktighet inomhus - Allt du behöver veta

   Luftfuktighet inomhus - Allt du behöver veta

  • Relativ luftfuktighet - Vad är det?

   Relativ luftfuktighet - Vad är det?