• Fördelar med Philips Shop

 • 30 dagars returgaranti

 • 2 års garanti

 • Fri frakt

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Stryk dina skjortor

  Så här stryker du dina skjortor

  Att stryka en skjorta kan lätt förknippas med krångel men faktum är att det inte behöver vara så jobbigt som det låter, och när du väl fått in snitsen kan det gå riktigt snabbt!

   

  Har du precis köpt en ny skjorta? Så kul! Men se till att plattkragen och eventuella nålar är borttagna så att du inte råkar stryka med dessa kvar på skjortan. Ställ in strykjärnet enligt antalet prickar som står angivet på tvättrådet och för bästa resultat låter du skjortan vara lite fuktig när du stryker. Inte blöt, men aningen fuktig – ett tips är att hänga upp den i badrummet medan du tar en varm dusch. Har du ett ångstrykjärn? Ännu bättre! Då slipper du tänka på förberedelser och kan köra igång direkt.

  Steg 1. Manschetten

   

  Börja med den ena ärmen och starta med manschetten. Stryk genom att använda ett lätt tryck men om du stöter på en envis skrynkla kan du pressa aningen hårdare för att vara säker på att den försvinner.

  stryka_armarna

  Steg 2. Ärmen

   

  Dags för ärmen. Stryk hela vägen ut i sömmarna och använd toppen av strykjärnet på de områden som är svårare att nå. Upprepa steg 1 och 2 på den andra ärmen också.

  stryka_armarna

  Steg 3. Kragen

   

  Lägg kragen platt på strybrädan och använd samma lätta tryck som innan. När kragen är platt, vänd på skjortan och stryk kragen från andra hållet också.

  stryka_skjortan_kragen
  stryka_skjortan_kragen

  Steg 4. Axelpartiet/övre delen av ryggen

   

  Gå sedan vidare till den övre delen av ryggen. För att komma åt så enkelt som möjligt kan du placera skjortan på den smala delen av strykbrädan och använd även här den smala delen av stykjärnet på områden som är svårare att nå.

  stryka_skjortan_ryggen

  Steg 5. Ryggen

   

  Ryggen ses ofta som den enklaste delen att stryka på skjortan. Använd alltid långa mjuka rörelser fram och tillbaka, om du använder cirkulära rörelser finns det en risk att tyget sträcks och formas på fel sätt.  

  stryka_skjortan_ryggen

  Steg 6. Framsidan

   

  Placera skjortan så att knapparna är vänta uppåt och börja stryka längst med sömmen. Använd samma rörelser fram och tillbaka som du gjort tidigare. Använd toppen av strykjärnet för att komma emellan knapparna. Upprepa på andra sidan.

  stryka_skjortan_ryggen
  stryka_skjortan_ryggen

  Se video om hur du stryker dina skjortor

  Philips Klädvård

  Läs mer om klädvård från Philips

  Relaterat

  • Luftfuktare i sovrum - Minskar torr & obehaglig luft

   Luftfuktare i sovrum - Minskar torr & obehaglig luft

  • Luftfuktighet inomhus - Allt du behöver veta

   Luftfuktighet inomhus - Allt du behöver veta

  • Relativ luftfuktighet - Vad är det?

   Relativ luftfuktighet - Vad är det?