Se hur den tidigare vinnaren från Sveriges Mästerkock 2014, Amir Kheirmand, lagar en krispig och fräsch Caesarsallad med grillad kyckling och krutonger på bara 15 minuter i Philips Airfryer - snabbt och enkelt!
Caesarsallad med krispig kyckling i Philips Airfryer
Så här lagar du en krispig och fräsch Caesarsallad med grillad kyckling och krutonger på bara 15 minuter med Philips Airfryer - snabbt och enkelt! Se hela receptet nedan!
Portioner4,Tillagningstid15 minuter
Amir Kheirmand
Airfryer
Ingredienser
2 st urbenade kycklingklubbor
1 st romansallad
2 st avokado
1 msk finhackad gräslök
100 gram vitt bröd
Olivolja
4 st sardellfileer, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1,5 dl majonnäs
½ dl creme fraiche
1,5 dl riven parmesan
1 msk citronsaft
Salt och peppar
Så här gör du:
1. Pensla kycklingklubborna med olivolja. Salta ordentligt på båda sidorna. Lägg dem i din airfryer med skinnsidan uppåt. Grilla 12 minuter på 200 grader. Ta ut när skinnet är gyllenbrunt och knaprigt. Tranchera kycklingen precis innan servering.
2. Grovtärna brödet och lägg i en bunke. Häll på olivolja, salt och svartpeppar och slunga runt. Lägg brödet i airfryern och kör 4-5 minuter på 200 grader.
3. Skär romansalladen grovt och blanda med hälften av caesardressingen och brödkrutongerna på ett fat.
4. Toppa med resterande dressing, klyftad avokado och den trancherade kycklingen.
5. Droppa över citron och garnera med gräslök.
Se hur du gör dressingen nedan
Så här gör du dressingen:
Blanda sardeller, vitlök, majonnäs och creme fraiche i en mixer.
Lägg i en skål, lägg på parmesan, citronsaft och svartpeppar. Blanda runt.
Om såsen känn tjock så spä med lite vatten. Justera också sältan om det behövs.