1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Bittert kaffe? Här är förklaringen till varför ditt kaffe inte smakar gott


  Trött på att säga ”varför är mitt kaffe bittert?” eller ”mitt kaffe smakar inte gott längre”? Du har kommit till rätt ställe. Det är så nedslående när du tar din första slurk kaffe och upptäcker att det smakar bittert. Det finns några faktorer som kan resultera i bittert kaffe eller surt kaffe, inklusive undermåligt kaffepulver, smutsig kaffebryggare och fel proportioner mellan kaffe och vatten. Om ditt kaffe smakar surt, eller om du helt enkelt vill veta hur du får ditt kaffe att smaka gott varje gång, så är det bara att läsa vidare.

  Varför har mitt kaffe bitter smak?

   

  Innan du kan hitta en lösning på bittert kaffe eller surt kaffe så måste vi gå igenom varför ditt kaffe smakar bittert. Om ditt kaffe smakar surt eller bittert kan det bero på följande anledningar:

   

  • Smutsig kaffebryggare
  • Kaffebönor av dålig kvalitet
  • Fel malningsgrad på kaffepulvret
  • Fel bryggtid eller vattentemperatur
  • Fel proportioner mellan kaffe och vatten

   

  När du väl har kommit på vilken av dessa faktorer som är problemet så kan du ta första steget mot godare bryggning.

  Hur man gör kaffe mindre bittert

  Hur man gör kaffe mindre bittert

  Nu när du vet vad som kan orsaka dina kaffeproblem är det dags att hitta en lösning på var och en av de möjliga problemen. Ta en titt på dessa tips om hur man får kaffe att smaka gott:

   

  1. Rengör din utrustning

   Om du är på jakt på sätt att göra kaffet mindre bittert så är det första steget att se till att din kaffebryggare är ren. Om du inte rengör din kaffemaskin regelbundet byggs resterna från varje bryggning upp och påverkar hur ditt nästa kaffe smakar. Att hålla utrustningen ren är också viktigt för att förlänga kaffebryggarens livslängd, funktion och att helt enkelt få till ett bra kaffe.

   Lösningen? Välj en kaffemaskin  som är lätt att rengöra, så att rengöringen blir en del av din kaffebryggning. För att kunna göra gott kaffe är bra utrustning a och o!

  2. Behandla dina bönor med omsorg

   Kvaliteten på dina bönor påverkar avsevärt kvaliteten på din kopp kaffe. Om du få ut så mycket som möjligt av ditt kaffe, se till att du förvarar dina kaffebönor och pulver rätt.

   Förvara dina kaffebönor i en tätt försluten behållare och håll dem borta från direkt solljus och värme. Lägg inte dina kaffebönor i kylen eller frysen, eftersom fukten kan förstöra bönorna och påverka kaffets smak. Att veta vad som rätt kaffeförvaring  kan göra stor skillnad.

  3. Se till att kaffepulvret har rätt malningsgrad

   Den bästa smaken får du genom att mala dina egna kaffebönor. Nackdelen är att det finns en del som kan gå fel. Om du vill veta hur du gör kaffet mindre surt, se till att du inte maler dina bönor för fint. Detta kan resultera i överbryggning av kaffet, vilket ger dig en bitter kopp kaffe.

   Se till att använda rätt malningsgrad för den specifika bryggteknik som du använder. Överväg att skaffa en maskin som levereras med slitstarka keramiska kvarnar som kan mala bönor från extra fint pulver till grovmalet - perfekt för alla typer av kaffe!

  4. Se till att proportionerna mellan kaffe och vatten är korrekt

   Felaktiga proportioner mellan kaffe och vatten kan förstöra en kopp kaffe eller espresso och påverka dess smak. Den allmänna tumregeln - även känd som "Golden Ratio" - är att använda 17 g kaffe till 34 g vatten till espresso och 15 g kaffe till 240 g vatten till kaffe.*

   Detta beror naturligtvis på personliga smakpreferenser och vilken typ av kaffedryck du gör. Men det är bra att följa denna allmänna regel när du försöker lära dig att få kaffet att smaka bättre.

  5. Kontrollera bryggtiden och vattentemperaturen

   Vattentemperaturen och bryggtiden är två väldigt viktiga faktorer när det gäller att göra gott kaffe. Vattentemperaturen bör vara 90-96°C vid bryggning av kaffe. Kallare än så kan producera underbryggt kaffe som inte har rätt smak.

   När det gäller bryggningstiden varierar den beroende på vilken metod du använder. Om du undrar hur man till exempel gör kaffe mindre surt med en kaffepress så är bryggtiden cirka två till fyra minuter. Om du inte tänker dricka det direkt efter bryggningen, häll det bara i en kanna. Espresso, å andra sidan, bryggs på endast 20 till 30 sekunder. Och en vanlig kaffemaskin tar cirka fem minuter. Undvik att överbrygga eller underbrygga genom att se till att du brygger rätt tid.

   

  Nu när du vet vad du ska göra om ditt kaffe smakar bittert så kan du njuta av bra kaffe och espressodrycker med varje kopp.

   

  https://www.ncausa.org/About-Coffee/How-to-Brew-Coffee

  Vad du behöver

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.