1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 3 Min

  Skillnaden mellan kallbryggt kaffe och kaffe med is


  Vad är skillnaden mellan kallbryggt kaffe och kaffe med is? Är det någon skillnad? Och vad är en cold brew? Vid första anblicken ser alla kalla kaffedrycker mer eller mindre ser likadana ut: en blandning av kaffe och is. Men det är faktiskt skillnad på kallbryggning och iskaffe.

   

  Denna artikel kommer att reda begreppen bakom de olika kalla kaffedrycker som är älskade av så många. Vi tar upp de viktigaste frågorna bland kaffefanatiker, som till exempel "vad är kallbryggt kaffe?”,  ”hur gör man iskaffe?” och "vad är skillnaden mellan kallbryggt och iskaffe?", så att du kan njuta av dessa drycker och göra dem hemma utan krångel.

  Vad är kallbryggt kaffe?


  Om du är sugen på att testa kallbryggt kaffe är vårt recept en bra utgångspunkt! Kallt bryggkaffe gör man  genom att lägga kaffepulver i vatten som antingen är rumsvarmt eller kallt under tolv till 24 timmar. Pulvret filtreras sedan bort innan kaffet serveras.

   

  Detta ger en av de mest koncentrerade formerna av kaffe som du kan få. Vanligtvis serveras inte kallbryggt kaffe med tillsatt vatten. Det betyder att den har en mycket intensiv smak och en väldigt hög koffeinhalt (cirka 200 mg)!

   

  Om du lagar kallbryggt kaffe hemma kan du tillsätta lite vatten om du vill. Många väljer också att dricka sitt kallbryggda kaffe med mjölk.

  Vad du behöver

  Cold brew vs iced coffee


  Innan kallbryggt kaffe blev trendigt fanns det kaffe med is, även kallat iskaffe. Detta är fortfarande en mycket populär dryck bland kaffeälskare. Så vad är då iskaffe?

  Iskaffe, eller helt enkelt kaffe med is, brygger man på samma sätt som ett vanligt kaffe: med hett vatten. Till skillnad från vanligt kaffe hälls dock iskaffe över is innan det serveras, så att det blir en kall dryck. Det finns alltså två viktiga skillnader mellan kallbryggning och iskaffe när det gäller bryggningsprocessen: vattentemperaturen och hur lång tid kaffepulvret blötläggs.

   

  Eftersom kaffepulvret blötläggs under en kortare tid är iskaffe mycket mindre koncentrerat än kallbryggt kaffe. Det späds ytterligare när det serveras över is och serveras i allmänhet med tillsatt vatten. Ett vanligt iskaffe innehåller cirka 165 mg koffein.

   

  Förutom att de skiljer sig åt i koncentration och koffeinnivåer så smakar kallbryggt kaffe och iskaffe dessutom olika. Kallbryggning är mycket starkare i smaken, men tenderar också att ha en mjukare och mindre sur smak. Detta beror på att kaffet extraheras långsammare och med kallt vatten. Kolla in den här artikeln för information om hur du gör ditt eget hemlagade iskaffe.

   

  Nu när du vet skillnaden mellan kallbryggt kaffe och iskaffe kan du vara säker på vad du ska beställa nästa gång du är på ditt lokala kafé!

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.