1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Hur man gör cappuccino hemma


  Hur gör man en cappuccino? Espresso, varm mjölk och mjölkskum – det här är tveklöst bland det bästa du vet om cappuccino är din favoritkaffedryck. Om du har dessa ingredienser hemma, samt en espressomaskin, kan du njuta av en kopp varje morgon. Det är dags att bli din egen barista och lära dig hur man gör en cappuccino med en espressomaskin. Vi går igenom alla steg, och bästa tipsen för hur du skummar mjölk för att få det perfekta skumskiktet. Låt oss börja brygga!

  Förberedelser för en hemmagjord cappuccino

  Förberedelser för en hemmagjord cappuccino

  En bra kock börjar aldrig laga mat utan att först se till att de har alla nödvändiga ingredienser och verktyg. Se därför till att du har allt du behöver innan du börjar göra cappuccino hemma. Den goda nyheten är att det inte behövs massor av ingredienser och köksverktyg för att göra en cappuccino. Till vårt recept behöver du:

   

  • Espresso
  • Kall mjölk
  • Metallkanna för att ånga mjölken
  • Espressomaskin

   

  Tips: När du väljer mjölk till din cappuccino, tänk på att olika typer av mjölk kan göra skillnad på hur skummet blir. För mer information om vilken mjölk som ska användas och vilken typ som skummar bäst, läs vår artikel om hemligheterna till det bästa mjölkskummet.

  Hur man gör cappuccino hemma

   

  Så hur gör man en cappuccino? Det är faktiskt mycket lättare än du kanske tror. Om du inte är säker på proportionerna, köp din egen cappuccino så behöver du inte oroa dig! Nu när du har allt som du behöver, följ vår guide för en klassisk cappuccino med enkla steg om hur man gör en cappuccino med en espressomaskin.

   

  Ingredienser:

   

  • En enkel eller dubbel espresso
  • 60 ml ångvärmd mjölk
  • 60 ml mjölkskum

  Vad du behöver

  Gör så här:

   

  Steg 1: Brygg espresson

   

  Det första steget i vårt cappuccino-recept är att brygga en enkel espresso med maskinen.

   

  1. Lägg bönorna i den keramiska kvarnen för att mala dina espressobönor till ett fint pulver.
  2. Tryck på espressoknappen och låt den den smakrika espresson fylla din kopp.

   

  Tips: Oavsett vilken maskin du använder är detta steg relativt standard. Följ maskinens instruktioner för att fylla filtret med espressobönor och sätt in det i brygghuvudet.

   

  Steg 2: Skumma mjölken

   

  Därefter är det dags att skumma mjölken.

   

  1. Häll mjölken i en kyld metallkanna - vi rekommenderar att du fyller kannan till ungefär en tredjedel med kall standardmjölk.
  2. Se till att kannan är helt tömd på vatten innan du sätter i ångstaven. Du kan sedan placera staven i kannan och slå på den.
  3. Luta kannan lätt så att mjölken lättare värms och virvlar runt i kannan.
  4. För staven närmare mjölkytan i några sekunder för att få mer skum.
  5. När du har ångat färdigt mjölken, rengör ångstaven igen och torka av den med en ren, våt trasa.

   

  Tips: För bäst skum, snurra din mjölkkanna försiktigt med en mjuk rörelse och knacka den varsamt mot diskbänken för att få bort bubblor.

   

  Steg 3: Tillsätt mjölken i espresson

   

  Efter det här sista steget vet du allt som finns att veta om hur man gör en cappuccino hemma.

   

  Luta kannan med mjölk och häll långsamt den ångade mjölken i mitten av espresson.
  Du kan hälla lite snabbare mot slutet och göra en cirkelrörelse för att få extra mycket skum på toppen.

   

  Tips: Om du vill ha en "blötare" cappuccino, häll i endast ångad mjölk i koppen, men om du däremot vill ha en torr och löddrig cappuccino så kan du använda endast mjölkskum istället.

   

  Voila! Du har nu en fyllig, skummande cappuccino. Lägg till chokladspån, kanel eller något annat om du vill ge din cappuccino extra smak.

   

  Om du vill hoppa över alla dessa steg och göra cappuccino hemma på nolltid så gör du bäst i att välja en helautomatisk maskin. Välj en modell som gör att du kan använda färska bönor för att göra en barista-värdig cappuccino och andra kaffevarianter. En sådan maskin gör att ditt hem blir som ett kafé, varje morgon.

   

  Lär dig mer om kaffe med våra fakta om lattes, macchiato, flat whites  och andra espressodrycker och utbringa sedan en skål - eller en kaffekopp - för din fylliga, skummiga, hemmagjorda cappuccino.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.