1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Hur gör man kaffe: 5 sätt att brygga det perfekta kaffet hemma


  Det är ingen hemlighet att kaffeälskare ser det mer som en daglig ritual snarare än ett sätt att få en koffeinkick. Att förstå hur man brygger kaffe är en viktig färdighet. Men med så många olika sätt att göra kaffe på kan det vara svårt att veta vilket som är det bästa sättet att göra kaffe hemma. Oroa dig inte - vi guidar dig genom fem olika metoder. Här går vi igenom den bästa temperaturen och de rätta proportionerna för att brygga kaffe, samt några äkta barista-tips för att garantera en utsökt kopp varje gång.

  Hur man brygger kaffe hemma på 5 olika sätt


  Det finns många sätt att lära sig att göra kaffe hemma. Metoden du väljer kan bland annat bero på vilken utrustning du har, vilken typ av kaffe du gillar och hur mycket tid du vill lägga ner på att göra kaffe. Här är våra bästa metoder för att brygga kaffe:

  1. Automatisk kaffebryggare med droppfilter

   

  Om du vill veta hur man gör gott kaffe hemma med en metod som alltid ger gott resultat, är enkel och går att anpassa till flera portioner så är den här tekniken bra att utgå ifrån.

   

  Fyll vattenbehållaren med kallt vatten från en kanna med markeringar för att mäta vattnet. De vanligaste  proportionerna mellan kaffe och vatten är cirka 2 matskedar för varje 180 ml vatten.

   

  Praktiskt tips: Använder du hela bönor? Mal dem så nära bryggtiden som möjligt för bästa möjliga smak och friskhet.

   

  Lägg filtret i behållaren. Mal de färska bönorna tills de är ungefär lika stora som sandkorn och häll i filtret. Slå på maskinen och vänta medan vattnet droppar genom kaffepulvret ner i kannan.

   

  Barista-tips: Skölj dina kaffefilter med varmt vatten för att få bort kemikalier innan du brygger.

  2. Kaffepress

   

  Vissa anser att en kaffepress är det bästa sättet att brygga kaffe på. I en kaffepress används inte pappersfilter, vilket gör att kaffegryn kan sippra in och skapa en fylligare, lenare och rikare smak.

   

  Hur brygger man då kaffe i en kaffepress? Börja med att koka upp vatten och låt det sedan stå i 30 sekunder - den perfekta kaffetemperaturen är 93°C.

   

  Praktiskt tips: Satsa på en grov malning med samma konsistens och storlek som havssalt.

   

  Lägg det malda kaffet i botten på kaffepressen och häll långsamt i vattnet. Låt filtret sitta precis ovanför vattnet i några minuter. Tryck långsamt ner filtret för att pressa de malda bönorna till botten.

   

  Barista-tips: Om du inte tänker dricka kaffet direkt, häll det i en annan kanna - annars fortsätter det att bryggas och blir bittert.

  3. Italiensk mokabryggare

   

  När det kommer till hur man gör kaffe hemma är en italiensk mokabryggare ett populärt val. I dessa kokas vatten genom malet kaffe vid högt tryck. Återigen är den bästa temperaturen för kaffe i en mokabryggare 93°C.

   

  Om du vill lära dig att göra gott kaffe hemma med en mokabryggare, kom ihåg att hålla det malda kaffet fräscht genom att rengöra bryggaren regelbundet. Fyll botten av bryggaren med vatten, tillsätt malet kaffe i filtret och skruva fast toppen.

   

  Praktiskt hack: Satsa på en något grövre malning än espresso men finare än för en kaffepress.

   

  Placera mokabryggaren på en spisplatta och vänta tills du hör ett puffande ljud. När ångan från bryggaren blir ljus tar du bort den från plattan.

   

  Barista-tips: Packa inte kaffet! Det ska vara löst fördelat för att undvika överkokning och bittert kaffe.

  Vad du behöver

  4. Manuell espressomaskin

   

  En viss expertis krävs för att använda en manuell maskin: du måste ställa in vattentemperaturen, rengöra portafiltret, fylla på pulvret korrekt och ibland mala kaffet själv. Ibland behöver man prova sig fram för att hitta en malningsgrad som varken är för storkornig eller för fin. Du måste även fylla på pulvret rätt för att undvika att det bryggs för snabbt eller för långsamt.

   

  Det betyder att denna metod är den bästa för att göra kaffe hemma endast om du redan har en hel del erfarenhet.

   

  Praktiskt tips: För bäst resultat, förvärm portafiltret genom att skölja det i varmt vatten.

  5. Helautomatisk kaffemaskin

   

  En helautomatisk kaffemaskin fungerar som namnet antyder: med en enkel knapptryckning gör den kaffe, maler bönorna och brygger med espressometoden.

   

  Barista-tips: Förutom att brygga kaffe så använder vissa maskiner ånga för att skumma mjölk till läckra cappuccinos och latte macchiatos.

  Det bästa sättet att brygga kaffe för att tillfredsställa ditt koffeinsug!


  Där har du det: hur man gör kaffe själv. Nu när du känner till den perfekta kaffetemperaturen innan servering och de rätta proportionerna kan du njuta av utsökt kaffe varje morgon.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.