1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Hur man gör en macchiato: originalet, caramel macchiato och iced caramel macchiato

   

  Med sina tre perfekt skiktade lager av varm mjölk, espresso och fluffigt skum är det svårt att inte älska en latte macchiato. Och den goda nyheten är att du inte behöver ge dig ut på stan varje gång du är sugen på en. Lär dig göra en macchiato eller till och med en caramel macchiato hemma genom att bli din egen barista.

   

  Du kanske tänker att något som är så gott måste vara komplicerat att göra, eller hur? Fel! Det är mycket lättare än du tror. Och när du väl behärskar en klassisk macchiato kan du också lära dig hur man gör en caramel macchiato som ett proffs, eller varför inte lära dig brygga kallt kaffe till en iced caramel macchiato för varma sommardagar?

  Så gör du en macchiato hemma

   

  Innan du försöker göra en caramel macchiato är det viktigt att du först behärskar den klassiska macchiaton, även känd som espresso macchiato eller caffé macchiato. Macchiato består av en liten mängd mjölk med mycket espresso. Kort sagt är det en espresso med en liten skvätt mjölk.

   

  En latte macchiato däremot är en blandning mellan en latte och en espresso. Den har mer ångad mjölk och mindre espresso än en latte och har ett skiktat utseende. Till denna behövs:

   

  • Bryggd espresso
  • Valfri mjölk
  • En metallkanna
  • Ett serveringsglas

   

  När du har dina ingredienser redo kan du göra en macchiato med dessa enkla steg:

   

  1. Brygg en enkel espresso.
  2. Ångvärm mjölken genom att luta metallkannan något. Placera ångstaven i mjölken och ånga mjölken till ett skum.
  3. Häll den ångade mjölken i det tomma glaset.
  4. Häll långsamt espresson över den ångade mjölken.
  5. Toppa din macchiato med en klick skum.

   

  När man lär sig att göra en macchiato hemma är tricket att hälla espresson över den ångade mjölken väldigt sakta. Överväg att använda en sked för att kunna hälla ännu långsammare. Detta ger dig det snygga skiktade utseendet som denna espressodryck är så känd för.

   

  Och om du undrar hur man gör en ice macchiato för en uppfriskande start på dagen så är det jättelätt! Istället för att ånga mjölken häller du helt enkelt kyld mjölk i ett glas fyllt med is. Häll över din espresso på samma sätt som med en vanlig macchiato och det är klart!

  Så gör du en macchiato hemma

  Vad du behöver

  Så gör du en iced caramel macchiato

   

  Nu kan du experimentera med olika macchiatodrycker. Om du älskar kaffedrycker som latte macchiato eller flat white, varför inte börja dagen med en lite sötare dryck genom att lära dig att göra iced caramel macchiato hemma? För att göra en utsökt, hemlagad iced caramel macchiato behöver du följande ingredienser:

   

  • En enkel espresso
  • Valfri mjölk
  • Vaniljsirap
  • Karamellsås
  • Is
  • Ett serveringsglas

   

  När du har dessa ingredienser är du redo att prova vårt iced caramel macchiato recept. Följ dessa enkla steg för att laga en uppfriskande, söt hemlagad iced caramel macchiato på nolltid:

   

  1. Häll vaniljsirap och is i glaset.
  2. Häll kall mjölk över isen.
  3. Häll långsamt en enkel eller dubbel espresso över mjölken.
  4. Rör om mjölk- och espressoblandningen tills den är väl blandad.
  5. Toppa din iced caramel macchiato med karamellsås.

   

  Om du vill göra det extra sätt, överväg att toppa med vispad grädde. När det gäller att ta reda på hur man gör en iced caramel macchiato extra god, var inte rätt att vara kreativ. Och om du vill veta hur man gör en utan is, inga problem! Så här lätt gör man en varm caramel macchiato:

   

  1. Häll vaniljsirap i botten av ditt serveringsglas.
  2. Ånga mjölken och häll den i glaset.
  3. Tillsätt långsamt en espresso-shot.
  4. Toppa med karamellsås.

   

  Kort sagt, om du undrar hur man gör en härligt värmande caramel macchiato hemma, följ samma steg som för en vanlig macchiato, och lägg bara till karamellsåsen i slutet.

   

  Där har du det: hur man gör en iced caramel macchiato och en vanlig macchiato hemma. Oavsett om du längtar efter söt karamell, varmt eller kallt kaffe så kan en hemlagad macchiato tillgodose alla dina önskemål. Vill du göra det ännu enklare för dig? Brygg en färsk latte macchiato precis som en barista med din egen automatiska kaffemaskin  för att imponera på dina gäster eller tillfredsställa dina smaklökar, precis när du vill.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.