1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Lär dig att förvara kaffe: tips för malet kaffe
  och kaffebönor

   

  Om du vill njuta av den perfekta koppen kaffe varje morgon är knepet att veta hur man förvarar kaffebönor. Det finns olika missuppfattningar, som att det går att förvara kaffebönor i frysen eller att det är en bra idé att förvara dem i kylen. Detta är i själva verket felaktiga sätt att förvara kaffebönor eller malet kaffe.

   

  I den här artikeln kommer vi ta upp det bästa sättet att förvara kaffebönor så att du aldrig behöver oroa dig för att dina bönor ska gå ut i förtid igen. Vi kommer också besvara vanliga frågor som ”kan kaffebönor gå ut?" och "hur länge håller kaffebönor?". Kolla in våra tips nedan, så kan du se fram emot att njuta av färskt kaffe från goda kaffebönor varje dag.

  Så förvarar du kaffebönor

  Så förvarar du kaffebönor

   

  Först och främst: hur länge håller kaffebönor? När det kommer till smak är kaffebönorna som bäst två till tio dagar efter rostning. Och även om smaken kanske inte är lika fantastisk så behåller bönorna mycket av sin smak upp till cirka 30 dagar efter att de har rostats. Därefter anses de flesta bönor vara gamla.

   

  Tänk på att gamla inte är detsamma som odrickbart. Kaffebönor kan faktiskt förbli drickbara i flera år. Så vad spelar det då för roll hur man förvarar dem, om bönorna förblir drickbara så länge? Kort sagt så beror smaken på ditt kaffe i slutändan på hur färska bönorna är.

   

  Vilket är då det bästa sättet att förvara kaffebönor på? Det viktigaste att komma ihåg är att hålla bönorna utanför kylen och frysen. Detta är en av de vanligaste missuppfattningarna om förvaringen av kaffe. Eftersom kaffebönor är porösa suger de åt sig andra dofter. Det betyder att om du har en skarp doft eller mat i ditt kylskåp är det stor risk att din kopp kaffe kommer att smaka konstigt. Kylskåpet kan också göra bönornas yttersta lager oljigt, vilket resulterar i att de åldras snabbare.


  Om du absolut måste ha kaffebönor i frysen, se till att påsen är oöppnad och att du tinar bönorna i rumstemperatur innan de bryggs. Tänk på att om du gör detta så kan det påverka kaffets smak.

   

  För bästa förvaringen av kaffebönor, följ dessa tips:

   

  • Undvik att förvara i kyl och frys.
  • Lägg bönorna i en lufttät behållare.
  • Undvik genomskinliga behållare, eftersom ljus kan äventyra kaffets smak.
  • Förvara behållaren på en sval plats, undvik varma ställen som ugnen.
  • Förvara bönorna på en mörk plats och undvik direkt solljus.

   

  När du börjar använda rätt förvaring kan du njuta av färskbryggt kaffe och espressodrycker varje morgon.

  Vad du behöver

  Hur ska jag förvara malet kaffe?


  Prova att använda hela, bra kaffebönor och mal dem strax före varje bryggning för ett riktigt gott kaffe. Det kan dock vara mycket mer bekvämt att använda malet kaffe. Om du föredrar att använda malet kaffe så undrar du förmodligen om detta kan bli dåligt med tiden. Svaret är ja, och det går faktiskt snabbare än med hela bönor.

   

  Malet kaffe har en hållbarhet på cirka tre till fem månader vid förvaring i rumstemperatur. Om du vill kan du förvara en oöppnad påse med malet kaffe i frysen i upp till två år. Men när paketet har öppnats kommer det bara att hålla i cirka fem månader.

   

  Vårt tips är att du förvarar malet kaffe på samma sätt som kaffebönor förvaras. Välj en lufttät behållare och håll kaffet borta från fukt, ljus och värme. Kom också ihåg att försöka undvika att lägga malet kaffe i frys eller kyl, för att förhindra att fukt förstör kaffets smak.

   

  Nu vet du mer om kaffebönor och hur man förvarar dem rätt! Få ut det mesta av din koffeinkick med hjälp av en kaffemaskin som håller kaffebönor och malet kaffe färska för att enkelt skapa den perfekta koppen kaffe. Allt som återstår att göra är att njuta av färskt kaffe eller espresso varje dag där hemma!

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.