1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Vad är skillnaden mellan kaffe latte, cappuccino och macchiato? Här får du äntligen förklaringen!


  Vad är skillnaden mellan en latte och en cappuccino och en macchiato? Detta är en vanlig fråga även bland de mest trogna kaffeälskarna. Om du är en av de som dricker kaffe varje morgon har du säkert redan hittat en favoritvariant, men det hindrar ju inte att man ibland kan känna sig sugen på att experimentera med olika kaffedrycker. Med alla olika varianter som finns i omlopp kan det vara svårt att veta skillnaden mellan en latte och en cappuccino, eller hur en latte skiljer sig från en macchiato.

   

  Om du undrar vad som är skillnaden mellan latte och cappuccino och macchiato så har du hittat rätt. I den här artikeln gör vi en djupdykning i vad en cappuccino vs latte vs macchiato är, så att du vet exakt vad du ska beställa nästa gång du är på ditt favoritkafé. Läs vidare för att upptäcka vår enkla guide till dessa tre populära kaffevarianter.

  Vad är skillnaden mellan en latte och en cappuccino?

  Vad är skillnaden mellan en latte och en cappuccino?

  En latte liknar en cappuccino på flera sätt: båda innehåller espresso, ångad mjölk och skum. Så vad är då skillnaden mellan en latte och en cappuccino? Den största skillnaden mellan latte och cappuccino är helt och hållet hur mycket mjölk som används. Här är några snabba fakta om lattes och cappuccinos och hur man gör dem.

   

  • En kaffe latte eller latte består av en enkel eller dubbel espresso med en stor del ångvärmd mjölk och ett tunt lager skummjölk ovanpå, medan en cappuccino har mycket mer skum.
  • För att göra en latte, häll helt enkelt nybryggd espresso i en kopp, ånga mjölken och häll den över espresson.
  • Vill du hellre göra en skummig cappuccino? Häll i espresson i koppen och luta koppen något medan du långsamt häller i den ångvärmda mjölken i en sned vinkel mot koppens kant.

   

  Vill du prova själv? Här får du tips på hur man gör en perfekt cappuccino hemma.

   

  Tips: Det som skiljer en cappuccino vs latte handlar helt och hållet om hur du ångar mjölken. En cappuccino gör du genom att ånga mjölken med staven närmare mjölkytan för att skapa mer skum. Om du istället vill göra en latte håller du staven längre ned i kannan for att ge mjölken en lättare, mindre skummig konsistens.

  Vad är en macchiato vs latte?

  Nu vet du vad det är för skillnad på latte och cappuccino, men vad är då en macchiato vs latte? Återigen är den främsta skillnaden mjölken. Både kaffe macchiato och latte består av espresso och ångad mjölk, men dryckerna skiljer sig emellertid åt i proportionerna mellan kaffe och mjölk. Här är några fakta om macchiatos och hur du själv kan göra en.

   

  • Macchiato översätts bokstavligen till "fläckig" på italienska och i det här fallet är det den ångvärmda mjölken som ”fläckar” espresson.
  • För att göra en macchiato, brygg en enkel espresso och tillsätt en liten skvätt ångad mjölk. Försök att få proportionerna cirka 90% kaffe och 10% mjölk.
  • Kort sagt, när det gäller macchiato vs latte, kom ihåg att en macchiato är en espresso med bara lite ångad mjölk, medan en latte stoltserar med massor av härligt mjölkskum.

   

  Vill du göra din egen? Vi hjälper dig med vår guide hur man gör en macchiato hemma.

  Vad du behöver

  Cappuccino vs macchiato vs latte: prova dem alla!

   

  Nu när du känner till skillnaden mellan latte och cappuccino, och hur de skiljer sig från en macchiato, behöver du aldrig fråga dig själv "vad är det för skillnad på cappuccino och latte och macchiato" igen.

   

  Genom att förstå skillnaden mellan kaffe latte, cappuccino och espresso macchiato kan du enkelt och bekvämt göra dem själv hemma.


  Ladda upp med kaffe, mjölk och en espressomaskin av hög kvalitet i köket så är du officiellt redo att brygga olika typer av kaffe som ett riktigt proffs.

   

  Nu när vi har jämfört macchiato vs latte vs cappuccino, bejaka kaffesuget med våra superenkla recept på bland annat en kaffe- och chokladshake eller smoothie med banan, kaffe och karamell  –  de kommer garanterat bli dina nya sommarfavoriter.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.