1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Hur man kan förbättra luftkvaliteten på kontoret och i klassrummet


  Vi tillbringar cirka 90% av våra liv inomhus och medan vi ofta tänker på hur vi kan förbättra luftkvaliteten i våra hem kan det vara lätt att glömma våra kontor och studieutrymmen.¹ Att arbeta i stora utrymmen innebär ofta att man är tillsammans med stora grupper av människor som alla delar luften med varandra. Genom att hålla hög luftkvalitet behöver inte dålig luft på kontor och i klassrum vara lika förknippat med varandra. Läs vidare för att ta reda på hur du kan hålla luften så ren och hälsosam som möjligt.

  Varför är det viktigt att förbättra luftkvaliteten på kontoret och andra studieutrymmen?


  Det finns flera anledningar till varför det är nödvändigt att lära sig att förbättra luftkvaliteten i kontors- och klassrum:

   

  • Luft kan snabbt bli stillastående i stora utrymmen och luftkvaliteten i kontor och klassrum kan lätt bli dålig om man inte kontrollerar den på rätt sätt.
  • Luftkvaliteten påverkar koncentrationen hos anställda och studenter och dålig luftkvalitet kan påverka koncentrationen negativt och till och med leda till frånvaro.²
  • Att hålla koll på luftkvaliteten inne i kontorsbyggnader och klassrum och andra utrymmen är ett utmärkt sätt att minska risken för allmänt obehag och spridningar av eventuella sjukdomar.
  • Det är troligt att många studenter och kontorsanställda lider av allergier. Nuvarande uppskattningar förutspår att hälften av befolkningen kommer att drabbas av kroniska allergier år 2025.³ Så det är viktigt att kontoren och klassrummen där vi tillbringar större delen av veckan är fria från potentiella allergener.


  Oavsett om det handlar om anställda som jobbar eller studenter som pluggar finns det ett antal sätt att förbättra kvaliteten på luften de andas och hålla den så ren som möjligt. Läs vidare för våra bästa tips på hur man gör.

  Så får du bättre luftkvalitet i hemmakontor och studieområden

  Så får du bättre luftkvalitet i hemmakontor och studieområden


  Att förbättra luftkvaliteten inne i kontorsbyggnader och utbildningscenter innebär att hålla rummen väl ventilerade och rena. På det sättet kan du minska risken att stillastående luft tränger sig igenom rummet och eventuella luftburna bakterier som påverkar alla. Följ dessa tips för att hålla luften hälsosammare:

   

  1. Öppna fönstren och låt frisk luft komma in.
  2. Håll luftkanaler och ventiler rena.
  3. Skaffa inomhusväxter – de är jättebra på att förbättra den allmänna luftkvaliteten.
  4. Håll en bra fuktighetsbalans. När luftfuktigheten är för hög eller för låg kan det orsaka obehag och skapa en ohälsosam miljö.
  5. Se till att det städas regelbundet. Ett smutsigt och dammigt kontor eller studieutrymme gynnar bakterier och dålig luftkvalitet.
  6. Testa luftkvaliteten och var snabb med att ta till åtgärder.

  Vad du behöver

  Använda luftrenare för att slippa dålig luft i kontor och klassrum

   

  När det gäller luftkvalitet på kontoret eller studieområdet, hur användbar är en luftrenare och borde du skaffa en? Den som tittar på hur man kan förbättra luftkvaliteten inne i kontorsbyggnader och klassrum bör verkligen överväga att investera i en luftrenare. Den hjälper till att desinficera luften och eliminera luftföroreningar som kan utlösa allergier vilket gör det bekvämare för alla i rummet.


  Den största fördelen med att förbättra luftkvaliteten på kontoret eller i studieutrymmet är att göra den hälsosammare. Visste du att luftrenare kan filtrera virus från luften? Med en effektiv luftrenare som Series 3000i Air Cleaner som tar bort upp till 99,9% av aerosolerna från luften däribland de som kan innehålla andningsvirus. Det kan effektivt täcka rum som är upp till 135 m².


  Det är alltså så du förbättrar luftkvaliteten på kontor och i studieutrymmen. Oavsett om det är för studenter eller arbetstagare, använd dessa tips för att skapa en renare och hälsosammare luft åt alla.

   

  Källor: 

  1 EPA; Indoor Air Quality
  2 EPA; Impact of Environment on Academic Performance
  3 Allergy UK: Statistics

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.