1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Huskurer mot symtom av pollenallergi

   

  Under vissa tider på året drabbas miljoner av oss av pollenallergi och alla obehagliga symtom som medför. Även om det inte finns något botemedel mot pollenallergi finns det tack och lov massor av saker du kan göra för att lindra irritationen. Från orsaker och symtom: Allergi och tips på hur du kan behandla pollenallergi kommer det handla om nu.

  Vad orsakar symtom av pollenallergi?


  Ungefär 1 av 5 personer kommer att drabbas av pollenallergi under sin livstid.¹ Pollenallergi är en allergisk reaktion orsakad av pollenpartiklar som kommer i kontakt med ögon, näsa, mun och hals.


  Olika pollen utsöndras vid olika tider på året och påverkar människor annorlunda, vissa mer än andra. De tre huvudkällorna är:

   

  • Trädpollen på våren
  • Gräspollen mellan senvår och början av sommaren
  • Pollen på senhösten från ogräs som korsört 


  Kom ihåg att söka medicinsk hjälp genom att prata med apotekspersonalen eller din läkare om du har svåra symtom eller är osäker.

  Vad är tecken på pollenallergi?

  Vad är tecken på pollenallergi?

   

  Vanliga tecken på allergi är lätta att känna igen när du väl har haft dem: röda och kliande ögon, rinnande snuva och klåda i halsen som känns som att den täpper igen. Även om dessa är de vanliga symtom på allergi och tecken på pollen, finns det faktiskt fler. Här är hela listan:

   

  • Upprepade nysningar
  • Rinnande, kliande ögon
  • Hosta
  • Rinnande snuva
  • Täppt näsa
  • Huvudvärk
  • Sinustryck
  • Ont i halsen


  Som tur är är kopplingen mellan symtom och behandling av pollenallergi ofta ganska tydlig vilket gör det lättare att få mildra besvären. Här delar vi med oss av några enkla huskurer mot pollenallergi.

  Huskurer mot pollenallergi

   

  När symtomen tar fart önskar man att det fanns bot mot pollenallergi. Allergier kan orsaka mycket irritation, men du kan ofta hantera allergier som pollenallergi hemma. Här är olika sätt som kan hjälpa till att lindra obehaget från pollenallergi och till och med förhindra det:

   

  • Håll fönster stängda för att förhindra att pollen kommer in.
  • Bära solglasögon. Kliande ögon är ett av de mest irriterande symptomen på pollenallergi. Om man har solglasögonen på även när det är molnigt kan det hjälpa till att ge en fysisk barriär.
  • Tvätta kläderna efter att du varit ute. Pollen kommer att hålla fast vid allt det kan, så att tvätta av kläder hjälper till att eliminera risken för att det sprids överallt.
  • Dammsug, damma och städa regelbundet.
  • Undvik att klippa gräset. Det är ett säkert sätt att orsaka uppkomst av pollenallergi.
  • Stryk på vaselin runt näsborrarna för att hålla näsan fuktig och så den inte blir narig. Detta kommer också att hjälpa till att fånga pollen innan du får en chans att andas in det.

  Vad du behöver

  Kan man förebygga pollenallergi med luftrenare?

   

  Frågan är om en luftrenare är värd att skaffa för att få hjälp när du har symtom på allergi? Det enkla svaret är ja! Luftrenare som Philips Air Purifier Series 3000i har kliniskt visat sig minska allergener som pollen med så mycket som 99,97%. Genom att ta bort pollenpartiklarna i luften tar luftrenaren bort de luftburna utlösarna som orsakar symtom på pollenallergi.


  Tips: En luftrenare av hög kvalitet, som Air Purifier Series 3000i är en av de bästa hjälpmedlen mot pollenallergi som finns. Den har en hög luftreningshastighet (CADR) och det tar bara åtta minuter att fräscha upp all luft i rummet. Istället för att pollen fastnar i dina ögon, upp i näsan eller i halsen, drar filtret in allergener och sanerar luften vilket ger dig en mycket bättre luftkvalitet hemma.


  Nu har du allt du behöver veta om vad som orsakar symtomen av pollenallergi och hur den kan behandlas. Börja använda dessa tips för att lindra dina symtom och minska din exponering för allergener.

   

  Källor:

  Vårguiden om pollenallergi 

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.